Ruokakesko vähentää väkeä

Ruokakeskon toiminnan tehostamiseen liittyvät yt-neuvottelut on viety päätökseen. Tarkoituksena on keskittää varastoja ja vähentää väkeä.

Keskon varastojen työvoima pienenee 125:lla, joista noin puolet on tarkoitus saada eläkkeelle ja puolet irtisanoa. Lisäksi määräaikaisen ja tilapäisen työvoiman tarve vähenee arviolta 25 kokopäiväisen työpaikan verran. Työpaikkoja häviää Oulusta 65 ja Kuopiosta 45. Tampereen ja Vantaan varastoille Ruokakesko ottaa muutamia uusia työntekijöitä.

Tuoretuotteiden varastointi keskitetään Turkuun. Hedelmien ja vihannesten varastointi keskitetään Vantaan Hakkilaan, Tampereelle ja Turkuun.

Oulun jakelukeskuksessa lopetetaan teollisten tuotteiden, tuoretuotteiden sekä hedelmien ja vihannesten varastointi. Kuopion jakelukeskuksessa lopetetaan hedelmien ja vihannesten varastointi. Sekä Oulussa että Kuopiossa toiminta jatkuu tavaravirtojen yhdistelyterminaalina.

Tampereen jakelukeskuksessa lopetetaan pakasteiden varastointi, joka keskitetään Vantaalle. Pakasteiden osalta Tampere toimii yhdistelyterminaalina. Pakastetoimituksissa siirrytään yhteisjakeluun ulkopuolisten kumppaneiden kanssa lukuun ottamatta pääkaupunkiseutua ja osaa Etelä-Suomen jakelualuetta.

Viileäjakelun terminaalitoiminnot ulkoistetaan ja kuljetukset yhdistetään muihin jakelujärjestelmiin. Varastointia ja jakelua koskevat muutokset sekä hallinnon sopeuttaminen toteutetaan pääosin tämän vuoden kevään aikana. Muutoksilla saadaan säästöjä palkka-, kalusto- ja tilakustannuksista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat