Mainos

"Ruokakauppojen välinen kilpailu vain kikkailua"

Kilpailuviraston mielestä suurten kaupparyhmien välinen kilpailu Suomessa ei ole riittävää.

Useissa tuotteissa hintaeroja ei ole lainkaan, toisissa hintaeroa on vain muutamia kymmeniä senttejä. Kilpailuviraston ylijohtajan Juhani Jokisen mukaan ruokakaupassa ei ole riittävästi kilpailua. Markkinoita hallitsevat selvästi S- ja K-ryhmä.

- Kun yrityksiä on vähän, saavutetaan taso, joka on kummallekin edullinen, Jokinen toteaa Aamulehdessä.

Alma Median lehdet ovat selvittäneet 88 eri tuotteen hintoja Tampereella, Porissa, Raumalla ja Rovaniemellä. Tarkasteluun joutui kahdeksan kaupan suuryksikköä.

Edullisimmaksi osoittautui Rauman Prisma 215,47 euron tuotekorilla. Tampereen Lielahden K-Citymarket oli toiseksi ja Tampereen Kalevan Prisma kolmanneksi edullisin. Kallein on Tampereen Koivistonkylän Euromarket 236,24 eurolla.

Lielahden Citymarketin ja Kalevan Prisman hintaero oli vain 2,15 euroa. Euromarket oli 20,18 euroa Lielahden Citymarketia kalliimpi.

Maitolitra selvästi kallein Tampereella

Alma Median lehtien vertailun mukaan maitolitra maksaa Tampereella selvästi enemmän kuin kolmessa vertailukaupungissa Porissa, Raumalla ja Rovaniemellä. Tampereella maitolitra maksaa 10–20 senttiä enemmän kuin esimerkiksi Porissa.

Lehtien haastattelema Lielahden K-Citymarketin kauppias Paulus Salo sanoo uusien kauppapaikkojen sähköistävän kilpailuasetelmia, mikä puolestaan heijastuu hinnoittelussa.

- Kuluttaja ei ole hyötynyt maidon ylituotannosta maidon hinnassa, mutta kyllä voissa ja juustoissa, Salo sanoo.

Vaikka maidon tuotanto on Suomessa ja Euroopassa kasvanut, Valio ei ole alentanut maidon hintaa. Juustojen tuonnin kasvuun on sen reagoitu juustojen hintoja alentamalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.