Mainos

Ruokakaupat varautuneet satamien seisokkeihin

Kaupat ovat keränneet varastoihinsa kuivatavaraa lakkojen varalta. Myös kriittisimpien tuoretuotteiden saatavuus on pyritty varmistamaan.

Muutaman päivän työnseisaukset satamissa eivät vielä näy ruokakauppojen hyllyillä, sillä lakkoiluun on varauduttu, arvioi Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine.

Tuoretavaroiden kohdalla ongelmia voi Laineen mukaan ajan myötä syntyä, jos laivoja jää purkamatta. Se edellyttäisi kuitenkin pitempää lakkoa.

-Kun kotimainen vihannessatokausikin on alkanut esimerkiksi tomaatin ja kurkun osalta, ei ihan heti ole ongelmia tulossa, Laine vakuuttaa. Kuivatavaraa kaupat ovat mahdollisuuksien mukaan keränneet varastoihinsa lakkojen varalta ja kriittisimpien tuoretuotteiden saatavuus on pyritty varmistamaan.

-Toisaalta tietysti tämä kaupan kehitys, joka yhä enemmän siirtyy siihen että tavara on pyörillä ja varastot pieniä, kulkee yhä haavoittuvampaa suuntaan tässä suhteessa, Laine pohtii.

Alkuillasta varmistui, että ainakin Helsingin satama on kiinni viikonlopun yli. Laineen mukaan Helsingin satama on tärkeä siksi, että se kuuluu suurimpiin tuontisatamiin ja pääkaupunkiseudulla on kauppaketjujen päävarastoja. Muuten sillä ei ole ratkaisevasti muita satamia suurempaa roolia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.