Mainos

Ruokakaappiin saa täydennystä pyhinäkin – moni kauppa palvelee myös juhlapäivinä

Jos leipä loppuu joulun vietossa, kaupasta saa täydennystä myös pyhinä.

Tänään ruokakaupat ovat auki normaalisti, huomenna ne saavat pitää ovensa auki jouluaikataulujen mukaisesti kello 12–21. Enintään 400 neliön päivittäistavaramyymälät saavat olla huomenna auki vapaasti.

Jouluaattona kaupat saavat palvella aamuseitsemästä puoleenpäivään. Joulupäivänä ne puolestaan ovat kiinni. Pienet päivittäistavarakaupat saavat kuitenkin olla vapaasti auki läpi joulun. Täydennystä joulupöytään voi hakea myös pienistä elintarvikekioskeista.

Joulupäivänä, eli tiistaina, Suomessa palvelee noin 350 pientä, alle 100 neliömetrin suuruista kauppaa ja huoltoaseman yhteydessä olevaa myymälää. Muut kaupat ovat silloin kiinni.

Tapaninpäivänä, keskiviikkona, myös hieman isommat, alle 400 neliön myymälät, saavat olla avoinna neljä tuntia kello 8:n ja 18:n välillä. Alle 100 neliön kaupat voivat olla silloinkin auki vapaasti.

Torstaina kaikki ruokakaupat palvelevat normaalisti.

Joulun jälkeen myös kauppojen sunnuntaiaukiolo palautuu normaaliksi. Kaupat voidaan pitää auki iltakuuteen, lukuun ottamatta alle 400 neliön päivittäistavarakauppoja, joiden aukiolo on vapaampaa.

Alkot ovat auki tänään normaalien aukioloaikojensa mukaisesti. Aatonaattona ja joulunpyhinä Alkot ovat kiinni ja avaavat ovensa seuraavan kerran torstaina 27.12.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.