Ruokahävikki harmittaa ammattikokkeja – näin MasterChef-kisaaja Dani hyödyntää kukkakaalin varret

0:34
Katso videolta, millaisia herkkuja Dani loihtii kukkakaalin varrista.

MasterChef 2020 -ohjelmassa tehdään ruokaa hävikkiteemalla. Dani keksii, kuinka hyödyntää myös kukkakaalin varret.

MasterChef 2020 -ohjelmassa valmistetaan ruokaa hävikistä. Illan painetehtävään ainekset tulevat Kari Aihisen, Tomi BjörckinjaSikke Sumarin ravintoloista: perkuujätteitä, kuivahtaneita yrttejä ja vihannesten kuoria.

– Se näytti biojätteeltä, summaa Dani.

Biojätettä tai ei, aineksista pitäisi pyöräyttää huippuannos. Mies päättää tehdä kukkakaalin varsista ohuita viipaleita, jotka hän marinoi.

– Nämä ovat kukkakaalin varsia ihan vain jäävedessä. Ne minä marinoin omenaviinietikalla, yrttiöljyllä ja laitan suolaa ja pippuria, Dani näyttää.

Helsinkiläinen Dani on oppinut ruuanlaitosta paljon isältään ja arvostaa perhettään ja yhteisiä lapsuusmuistoja makaronilaatikon ääressä paljon. Dani pyrki kokkikouluun, koska ei oikein muutakaan keksinyt ja siellä ollessaan itsensä ja muiden yllätykseksi löysi intohimonsa.

Hän on työskennellyt monissa hyvissä ravintoloissa ja halu kehittyä on kova. Danin haaveena on oma yhteisöllinen ravintola, jossa tutut ja tuntemattomat syövät yhden ison pöydän ääressä ja illallisen jälkeen kaikki poistuttaisivat perheenä.  

MasterChef 2020 tiistaina klo 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja