Mainos

Ruoka-apua saapui vihdoin Nigeriin

Ankara kuivuus on aiheuttanut valtavan ruokapulan Nigerissä. Ranskalaiskone toi eilen ruoka-apua nälkäkatastrofin runtelemalle alueelle ensimmäisen kerran moniin kuukausiin.

Nälkäkatastrofin runtelemaan Nigeriin on vihdoin saapunut ruoka-apua, useita kuukausia ensimmäisten epätoivoisten avunpyyntöjen jälkeen. Ensimmäisen ruoka-apulastin kuljettanut ranskalaiskone saapui länsiafrikkalaiseen Nigeriin eilen. Lastissa oli 16 tonnia ruokaöljyä, sokeria ja vitaminoitua pähkinävoita aliravittujen lasten pelastamiseksi. Lisää hätäapua on määrä saapua viikonlopun aikana.

Nigerissä ja sen naapurimaissa kärsitään ankaran kuivuuden aiheuttamasta ruokapulasta. Arviolta viisi miljoonaa ihmistä on pikaisen ruoka-avun tarpeessa, ja lähes 900 000 ihmistä on erittäin kriittisessä tilassa, avustustyöntekijät arvioivat.

Nigerin hallitus ja avustusjärjestöt varoittivat nälänhädästä jo viime syksynä, kun heinäsirkat tuhosivat sadon. Pyynnöistä huolimatta merkittävää apua ei saatu.

-Tämä olisi voitu estää, mutta kansainvälinen yhteisö ei tehnyt sitä, huomautti YK:n avustuskoordinaattori Jan Egeland.

Avustusjärjestöissä on puhuttu Nigerin "hiljaisesta tsunamista" ja ihmetelty maailman vaisua avustusintoa viimevuotiseen Aasian hyökyaaltokatastrofiin verrattuna.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.