Mainos

Ruoka-alan lakkoilu muutti syömistottumuksia pysyvästi

MTV:n nettikysymyksessä kysyttiin lukijoiden mielipiteitä siitä, muuttivatko elintarvikealan lakkoilut omia ruokailutottumuksia. Suurin osa (1 222 kpl) vastanneista sanoo, että lakko ei vaikuttanut päivittäiseen ruokailuun, kun taas 211 henkilöä vastasi lakon vaikuttaneen ruokaostoksiin pysyvästikin. Esimerkiksi kotiruuan valmistus on tullut vastaajien keskuudessa suositummaksi.

Kysymykseen vastanneista moni kertoo, että heidän ruokailutottumuksensa ovat säilyneet samoina siitä syystä, että eines- tai liharuoka ovat aiemminkin jääneet kaupan hyllyille:

- En ole ennenkään ostanut valmiseineksiä. Lisäksi jos kaupan hyllyiltä ei löydy tarvitsemaani tuotetta, menen hakemaan sen perhe- ja pienyrityksistä, kotileipomoista ja lihajalosteet tuottajilta.

Eräs vastaaja viittaa aiemmin uutisoituun kohuun, jossa joidenkin einestuotteiden lihapitoisuudet paljastuivat hyvin pieniksi:

- Kiitos ei eineslihapullille! Palvelutiskiltä sika-nautaa ja mausteiden kera pannulle ilman lisä-ja säilöntäaineita - kanannahasta puhumattakaan!

"Kasviruokavalio jää pysyväksi"

Osalle vastaajista elintarvikelakkoilu johti pysyvämpään ruokavalion remonttiin:

- Olen huomannut syöväni enemmän kasviksia ja hedelmiä ja se on hyvä se. Kasvispitoisempi ruokavalio ei ole pahitteeksi, sanoo yksi vastaaja.

- Kaikkea on ollut saatavilla, mitä vanhempi ihminen tarvitsee elääkseen. Olisin ryhtynyt pelkästään kasvissyöjäksi, jos lakko olisi nyt alkanut, jatkaa toinen.

Eräs vastaaja kertoo päätyneensä punaisen lihan sijasta kanaan ja kalaan.

- Mieluummin kalaa ja kanaa viikonloppuisin, ja muina päivinä puuroa, kasviksia ja papuja. Kiitos että lakkoilitte kunnolla, ja ruvetkaa tekemään kasvisjuttuja, ilman lihaliemiä!

Kotimainen ruoka vaihtunut ulkomaiseen

Osa kysymykseen vastanneista sanoo kotimaisen ruuan vaihtuneen pysyvästi ulkomaiseen.

- Ulkomaiset elintarvikkeet ovat hyviä! Ihan sama, vaikka suomalaiset lakkoilisivat hamaan tulevaisuuteen. Taidan jatkaa ulkomaisten elintarvikkeiden ostamista, kommentoi yksi vastaaja, ja toinen jatkaa:

- Hyvät ulkomaiset tuotteet ovat syrjäyttäneet kotimaiset. Muutos jää pysyväksi.

Osa vastaajista on saanut lakon ansiosta potkua jopa laihdutukseen:

- Pidempi lakko olisi auttanut laihtumaan, kun muun muassa makkaransyönti olisi vähentynyt, harmittelee yksi vastaajista. Toinen sanoo:

- Kaloreita kuluu vähemmän kun elää vähän vähemmällä ravinnolla hetken aikaa. Olisivatpa lakkoilleet kauemmin!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.