Ruoka-alan ammattilaisia palkittiin

Suomalaiset ruoan ammattilaiset saivat kiitosta työstään suomalaisen ruoan puolesta. Pro Kala palkitsi Jarmo Vähä-Savon, Kaarina Roininen ja Sirkka Ruottinen saivat Jaakko Kolmosen -palkinnot ja Maija Silvennoinen sai vuoden 2001 porkkanan.

Pro Kala palkitsi Jarmo Vähä-Savon

Pro Kala ry on myöntänyt vuosittaisen Pro Kala- tunnustuspalkinnon helsinkiläisen ravintola G. W. Sundmansin keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savolle. Vähä-Savo sai palkinnon innostuneesta ja kannustavasta toiminnastaan kotimaisen kalan käytön ja kalaruokakulttuurin edistäjänä. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt kotimaisen kalan imagoa, laatua, saatavuutta tai menekkiä.41-vuotias Vähä-Savo on ehtinyt hankkia laajasti sekä kotimaista että kansainvälistä työkokemusta ravintola-alalta. Viime keväänä arvostetulla Michelin-tähdellä palkitun ravintola G. W. Sundmansin keittiöpäällikkönä hän on toiminut vuodesta 1998 lähtien.

- On ollut helppoa puhua kotimaisen kalan puolesta. Kala on tärkeimpiä raaka-aineita mitä meillä täällä G. W. Sundmansissa on, ja se on sitä mitä itsekin haluan syödä, totesi Vähä-Savo tunnustuspalkintoa vastaanottaessaan. Noormarkusta kotoisin oleva keittiömestari paljasti kalainnostuksensa olevan lähtöisin jo kotoa. - Siellä on syöty sekä järvi- että merikalaa, ja ne ovat kyllä molemmat yhtä lähellä sydäntä, hän kertoi. Yksi suosikkikala ylitse muiden Vähä-Savolla kuitenkin on. - En ole vielä löytänyt kalaa, joka voittaisi kotimaisen kuhan, hän hehkutti. Lempikalansa hän kertoi nauttivansa mieluiten kullankeltaisen rapeaksi paistettuna perunamuusin tai uusien perunoiden kera.

Ruoka- ja leivontakulttuurin edistäjät saivat tunnustusta

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt Jaakko Kolmosen -palkinnot kotitalousteknikko Kaarina Roiniselle ja keittiömestari Sirkka Ruottiselle. Kaarina Roininen palkittiin ansiokkaasta työstä perinteisen suomalaisen leivontakulttuurin edistäjänä. Sirkka Ruottiselle palkinto myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä suomalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä sekä kotimaassa että ulkomailla. Palkinto on arvoltaan 10 000 markkaa.

Kaarina Roininen on monivuotisen uransa aikana julkaissut useita leivonta-aiheisia keittokirjoja. Hänen vankka raaka-aineiden ja työmenetelmien tuntemuksensa on kehittynyt satojen leivontakokeilujen tuloksena. Viime vuosina Roininen on tullut tutuksi MTV3:n Huomenta Suomesta, jossa hän on leiponut koko kansan iloksi.

Sirkka Ruottinen on työskennellyt keittiömestarina 25 vuotta useissa Suomen suurlähetystöissä, ja siirtynyt sittemmin Tasavallan Presidentin kanslian palvelukseen. Tällä hetkellä hän työskentelee vuoden ajan pääkokkina Moskovan suurlähetystössä. Ruottinen edustaa Suomea maailmanlaajuisessa Valtion päämiesten kokit -yhdistyksessä, ja hän on myös Amerikan valtakunnallisen keittiömestariyhdistyksen jäsen.

Vuoden 2001 Porkkana yllätti iloisesti Maija Silvennoisen

Keittiömestari Maija Silvennoinen on saanut Kotimaisten Kasvisten Vuoden 2001 Porkkana -tunnustuksen. Bon Appetit -ohjelmasta kaikelle kansalle tutuksi tullut tv-kokki yllättyi iloisesti porkkanapalkinnosta, joka luovutettiin hänelle keskiviikkona Helsingissä ennen Bon Appetit -ohjelman viimeisen jakson kuvauksia. Silvennoinen kertoi arvostavansa tunnustusta, sillä kasvikset ja lähellä tuotetut raaka-aineet ovat lähellä hänen sydäntään.

Maija Silvennoinen on käyttänyt kasviksia monipuolisesti hyvän ruoan perusraaka-aineina sekä television ruokaohjelmassa että Saarijärvellä sijaitsevassa Patani-ravintolassaan. Hyvät maut syntyvät hänen keittiössään esimerkiksi kuullottamalla kasviksia keittojen ja kastikkeiden raaka-aineiksi. Silvennoinen loihtii kasviksista myös silmänruokaa, sillä ne ovat aina houkuttelevasti esillä valmiissakin annoksissa. Bon Appetit -keittiömestari arvostaa laadukkaita raaka-aineita, ja hankkii ne pääosin mahdollisimman läheltä tutuilta tuottajilta, jolloin kasvikset ja muut tuotteet ovat aina tuoreita ja maukkaita. (Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja