Ruoka-alan ammattilaisia palkittiin
Suomalaiset ruoan ammattilaiset saivat kiitosta työstään suomalaisen ruoan puolesta. Pro Kala palkitsi Jarmo Vähä-Savon, Kaarina Roininen ja Sirkka Ruottinen saivat Jaakko Kolmosen -palkinnot ja Maija Silvennoinen sai vuoden 2001 porkkanan.
Pro Kala palkitsi Jarmo Vähä-Savon
Pro Kala ry on myöntänyt vuosittaisen Pro Kala- tunnustuspalkinnon helsinkiläisen ravintola G. W. Sundmansin keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savolle. Vähä-Savo sai palkinnon innostuneesta ja kannustavasta toiminnastaan kotimaisen kalan käytön ja kalaruokakulttuurin edistäjänä. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt kotimaisen kalan imagoa, laatua, saatavuutta tai menekkiä.41-vuotias Vähä-Savo on ehtinyt hankkia laajasti sekä kotimaista että kansainvälistä työkokemusta ravintola-alalta. Viime keväänä arvostetulla Michelin-tähdellä palkitun ravintola G. W. Sundmansin keittiöpäällikkönä hän on toiminut vuodesta 1998 lähtien.
- On ollut helppoa puhua kotimaisen kalan puolesta. Kala on tärkeimpiä raaka-aineita mitä meillä täällä G. W. Sundmansissa on, ja se on sitä mitä itsekin haluan syödä, totesi Vähä-Savo tunnustuspalkintoa vastaanottaessaan. Noormarkusta kotoisin oleva keittiömestari paljasti kalainnostuksensa olevan lähtöisin jo kotoa. - Siellä on syöty sekä järvi- että merikalaa, ja ne ovat kyllä molemmat yhtä lähellä sydäntä, hän kertoi. Yksi suosikkikala ylitse muiden Vähä-Savolla kuitenkin on. - En ole vielä löytänyt kalaa, joka voittaisi kotimaisen kuhan, hän hehkutti. Lempikalansa hän kertoi nauttivansa mieluiten kullankeltaisen rapeaksi paistettuna perunamuusin tai uusien perunoiden kera.
Ruoka- ja leivontakulttuurin edistäjät saivat tunnustusta
Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt Jaakko Kolmosen -palkinnot kotitalousteknikko Kaarina Roiniselle ja keittiömestari Sirkka Ruottiselle. Kaarina Roininen palkittiin ansiokkaasta työstä perinteisen suomalaisen leivontakulttuurin edistäjänä. Sirkka Ruottiselle palkinto myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä suomalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä sekä kotimaassa että ulkomailla. Palkinto on arvoltaan 10 000 markkaa.
Kaarina Roininen on monivuotisen uransa aikana julkaissut useita leivonta-aiheisia keittokirjoja. Hänen vankka raaka-aineiden ja työmenetelmien tuntemuksensa on kehittynyt satojen leivontakokeilujen tuloksena. Viime vuosina Roininen on tullut tutuksi MTV3:n Huomenta Suomesta, jossa hän on leiponut koko kansan iloksi.
Sirkka Ruottinen on työskennellyt keittiömestarina 25 vuotta useissa Suomen suurlähetystöissä, ja siirtynyt sittemmin Tasavallan Presidentin kanslian palvelukseen. Tällä hetkellä hän työskentelee vuoden ajan pääkokkina Moskovan suurlähetystössä. Ruottinen edustaa Suomea maailmanlaajuisessa Valtion päämiesten kokit -yhdistyksessä, ja hän on myös Amerikan valtakunnallisen keittiömestariyhdistyksen jäsen.
Vuoden 2001 Porkkana yllätti iloisesti Maija Silvennoisen
Keittiömestari Maija Silvennoinen on saanut Kotimaisten Kasvisten Vuoden 2001 Porkkana -tunnustuksen. Bon Appetit -ohjelmasta kaikelle kansalle tutuksi tullut tv-kokki yllättyi iloisesti porkkanapalkinnosta, joka luovutettiin hänelle keskiviikkona Helsingissä ennen Bon Appetit -ohjelman viimeisen jakson kuvauksia. Silvennoinen kertoi arvostavansa tunnustusta, sillä kasvikset ja lähellä tuotetut raaka-aineet ovat lähellä hänen sydäntään.
Maija Silvennoinen on käyttänyt kasviksia monipuolisesti hyvän ruoan perusraaka-aineina sekä television ruokaohjelmassa että Saarijärvellä sijaitsevassa Patani-ravintolassaan. Hyvät maut syntyvät hänen keittiössään esimerkiksi kuullottamalla kasviksia keittojen ja kastikkeiden raaka-aineiksi. Silvennoinen loihtii kasviksista myös silmänruokaa, sillä ne ovat aina houkuttelevasti esillä valmiissakin annoksissa. Bon Appetit -keittiömestari arvostaa laadukkaita raaka-aineita, ja hankkii ne pääosin mahdollisimman läheltä tutuilta tuottajilta, jolloin kasvikset ja muut tuotteet ovat aina tuoreita ja maukkaita. (Mtv3-Finfood)
Uusimmat
-
12:05
Nyt on liukasta! Jalankulkijoiden vaara-aluetta laajennettiin
-
11:57
Suomi siirtyy poikkeusoloihin, ja sulkutila alkaa 8. maaliskuuta – mitä sanovat kärkipoliitikot? MTV Uutisten erikoislähetys JUURI NYT
-
11:55
Koronasulku sai ravintola-alan hatun kouraan – tukea vaaditaan niin työntekijöille kuin yrityksillekin: "Äärimmäisen haastava tilanne"
-
11:49
Syyte: Saksalaismies vakoili Venäjälle Saksan parlamentin tietoja
-
11:45
Ex-uutisankkuri Aino Huilaja palaa tänään tuttuun studioon, mutta ei ikävöi vanhaan työhönsä – "Olen nyt parempi ihminen"
-
11:43
Kiinan presidentti hehkuttaa "ihmettä" köyhyyden poistamisessa – "mikään muu maa ei ole kyennyt vastaavaan"
-
11:36
Skoda Fabia ei ole saanut kunnon päivitystä vuosiin, mutta nyt saa – mukana nokkela ominaisuus, joka pienentää kulutusta kovissa nopeuksissa
-
11:33
Armenian armeijan johtajalle potkut – pääministeri syyttää armeijaa vallankaappausyrityksestä
-
11:29
MM-hiihtojen välinepaine suomalaishiihtäjän pettymyksen takana – "Pyysin itse lisää"
-
11:23
Suomessa raportoitu 565 uutta koronatartuntaa: "Tilanne on heikentynyt merkittävästi"
-
11:20
Poliisiautoon törmänneelle vakavat vammat Lappeenrannassa – myös poliisit loukkaantuivat
-
11:15
Kolme suomalaismiestä MM-sprintin erävaiheeseen – norjalaistykki Johannes Hösflot Kläbolta hurja myrskyvaroitus
-
11:05
Ravintolakonserni Noho Partnersin koko 1250 työntekijän henkilöstö aiotaan lomauttaa – yt-neuvottelut voivat johtaa myös irtisanomisiin
-
10:55
Anne Kyllönen hämillään MM-karsiutumisestaan – kisajärjestäjien kova ratkaisu sai kehuja
-
10:48
Oikeusministeri Henriksson: Emme tule ottamaan käyttöön valmiuslakia, valtuuksia ei käytetä enempää kuin tarvitaan – näin hallitus aikoo toimia
-
10:44
Kolmen viikon mittainen sulkutila käyttöön maaliskuussa – näin rajoitukset tiukkenevat
-
10:39
Tallinkille koronavuodesta jättitappiot ja yli 3 000 työntekijän irtisanomiset
-
10:35
MTV kysyi kansalaisilta poikkeusoloista: "Ei kauhean suuri ihme – en sanoisi, että hirveän nopeasti on toimittu"
-
10:31
Koronatartuntojen määrä kasvoi viikossa vain kahdessa EU-maassa enemmän kuin Suomessa – eniten tartuntoja työikäisillä, monin paikoin laajoja tartuntaketjuja
-
10:26
Martina Aitolehti vaalensi hiuksiaan – kommenttikenttään alkoi lävähdellä mielipiteitä: "Tumma on sun tunnusväri"
-
Lataa lisää