Mainos

Ruohonen-Lerner: Tällaisista kirjoituksista päästävä eroon

– Toivon, että tällaisista kirjoituksista päästään kokonaan eroon, kommentoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren avustajan Helena Erosen blogikirjoitusta.

– Ne vahingoittavat puoluetta ja eduskuntaryhmää, hän sanoo.

Eronen ehdotti eilisessä blogikirjoituksessaan ilmeisesti poliisin toimintaan kohdistuneeseen kritiikkiin turhautuneena, että jokainen ulkomaalainen voitaisiin velvoittaa kantamaan hihamerkkiä, joka kertoisi esimerkiksi, että kyseessä on muslimi Somaliasta.

Hihamerkkikäytäntö muistuttaa natsi-Saksan määräämistä hihamerkeistä, joilla erotettiin esimerkiksi juutalaiset ja homoseksuaalit.

James Hirvisaari nousi eilisiltana puolustamaan Erosta kirjoittaen omassa blogissaan, että kyseessä oli pakina ja satiiri. Ruohonen-Lerner ei selitystä hyväksy ja sanoo, ettei avustajan tekstin kaltaista kirjoittelua hyväksytä myöskään puolueessa.

– Mielestäni hyvien tapojen vastainen kirjoittelu ei ole hyväksyttävää edes satiirin varjolla. Tietyistä asioista ei yksinkertaisesti voi laskea leikkiä.

Ruohonen-Lerner kertoo keskustelleensa eilisiltana puhelimitse James Hirvisaaren kanssa luettuaan blogitekstistä ensimmäisenä kertoneen Turun Sanomien uutisen avustaja Erosen ehdotuksesta. Ruohonen-Lerner ei kerro, mistä puhelinkeskustelussa puhuttiin.

– Asia on tiedostettu ja sitä hoidetaan. Omalta osaltani teen sen, mitä voin. Asiasta varmasti keskustellaan vielä tänään, hän sanoo. Perussuomalaisten eduskuntaryhmällä on ryhmäkokous tänään iltapäivällä.

Siihen, onko tällaisen tekstin kirjoittanut sopiva työskentelemään kansanedustajan avustajana, Ruohonen-Lerner huomauttaa, että hänellä ei ole valtaa avustajan työsuhteen osalta.

– Tässä täytyy todeta, että kansanedustajan avustajan työnantaja on eduskunta. Hänen lähin esimiehensä on kansanedustaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.