Mainos

Perussuomalaisen ryhmäjohtajuudesta tulossa tiukka taisto

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä joutuu huomenna äänestämään eduskuntaryhmän puheenjohtajasta. Ryhmän toinen varapuheenjohtaja Jari Lindström haastaa nykyisen ryhmyrin Pirkko Ruohonen-Lernerin.

Äänestyksestä odotetaan tasaista. Haastaja Jari Lindströmin mukaan hän on saanut julkisen tuen 12 edustajalta. Perussuomalaisten ryhmässä on 38 jäsentä.

Pirkko Ruohonen-Lerner odottaa huomista äänestystä rauhallisena. Myös hän on käynyt edustajia läpi arvioidessaan omaa kannatustaan.

– Ihan hyvät fiilikset. Molemmat vaihtoehdot käyvät minulle. Se ratkaisee vaalin kuinka monta edustajaa pääsee kokoukseen paikalle, Ruohonen-Lerner sanoo. 

Porvoolaista Ruohonen-Lerneriä on arvosteltu päättämättömyydestä ja myös ryhmähenkeä pidetään heikonlaisena. Lindströmin tukijoiden mukaan hän vastaan paremmin kannattajakunnan eli duunariliikkeen profiilia. 

Lindström haluaa parantaa eduskuntaryhmän nopeutta reagoida päivän politiikan uutisiin.

– Se on liian jäykkää ja hidasta. Meillä menee aikaa ja siinä uutinen on jo mennyt.

Lindström haluaa kohentaa puolueen salityöskentelyä ja jakaa selkeitä vastuualueita edustajille. Myös tiimityötä pitää parantaa.

– Joukkue on saatava pelaamaan paremmin ja samaan maaliin. 

Soini matkoilla

Puheenjohtaja Timo Soini ei aio tällä kertaa puuttua ryhmäjohtajan valintaan. Hän ei ole huomenna edes paikalla ulkoasiainvaliokunnan Brasilian matkan vuoksi. Sen jälkeen Soini osallistuu presidentti Barack Obaman järjestämälle rukousaamiaiselle torstaina Washingtonissa.

Huomenna eduskunnassa valitaan myös puhemiehet. Eero Heinäluoma (sd.) Pekka Ravi (kok.) ja Anssi Joutsenlahti (ps) saavat jatkopestin. 

Huomenna eduskunnan puhemiesneuvosto päättää myös siitä, miten keskiviikon hallituksen ja opposition avajaiskeskustelu hoidetaan. Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) vastapuolet ovat vielä auki, koska Soini on Yhdysvalloissa ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sairauslomalla keuhkoveritulpan uusiutumisen vuoksi.

Valtiopäivien juhalliset avajaiset pidetään tiistaina. Valtiopäivät avaa tasavallan presidentti Sauli NiinistöMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.