Mainos

Runsaasti typpeä karkasi ilmaan Kotkassa

Pelastuslaitos joutui evakuoimaan onnettomuusalueella sijainneen rakennuksen, sillä tuuli kuljetti kaasupilveä suoraan sitä kohti.

Karhulan teollisuusalueella Kotkassa sattui aamulla uhkaava kaasuvuoto, kun säiliöstä karkasi varoventtiilin kautta ilmaan runsaasti typpeä. Vuoto sattui pumppuja valmistavassa Sulzer Pumps Finlandin tehtaassa.

Vuodon aiheutti valimon kaasukeskuksella olevan typpisäiliön höyrystinventtiilin toimintahäiriö. Säiliössä ja typpiputkistossa paine nousi niin suureksi, että varoventtiili avautui. Ilmaan päässeen kaasun määrästä ei vielä ole tietoa.

Typpi ei ole vaarallinen ympäristölle, mutta kaasuuntuessaan se syrjäyttää hapen ilmasta. Typpi ei ole vaarallinen ympäristölle, mutta kaasuuntuessaan se syrjäyttää hapen ilmasta. Normaalia typpisemmän ilman hengittäminen voi aiheuttaa välittömän tajuttomuuden.

Päivystävän palomestarin Matti Revon mukaan onnettomuuden sattuessa Sulzerin tehtaalla oli töissä nelisenkymmentä ihmistä. Pelastuslaitos joutui evakuoimaan ja eristämään rakennuksen, sillä tuuli kuljetti kaasupilveä suoraa sitä kohti. Palovaaraa typpi ei aiheuttanut.

Vuodon loputtua pelastuslaitos mittasi rakennuksen happipitoisuuden ja tuuletti tilan. Työntekijät pääsivät palaamaan rakennukseen noin tunnin kuluttua.

Asiantuntijat ovat paikalla selvittämässä onnettomuuden syytä. Alueella on myös vartiointi siltä varalta, että vuoto alkaa uudestaan.

- Vielä ei tiedetä, mistä ja miksi vuoto syntyi. En myöskään osaa sanoa, paljonko kaasua kaikkiaan karkasi, Repo kertoo.

Tehtaan johtajan Jukka Timperin mukaan vuoto ei aiheuttanut keskeytyksiä tehtaan tuotantoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.