Mainos

Runoilijat kiersivät Suomea

Rockbändit ja muutkin musiikkitähdet kiertävät maata ristiin rastiin kiertueillaan, mutta kovin omituiselta kuulostaa runoilijoiden kuukauden mittainen Suomi-kierros.

Megasos runokiertueella on koko ajan ollut mukana kolme nuorta runoilijaa ja vaihtelevasti muita. Kiertue päättyy tänään Helsinkiin kaarreltuaan sitä ennen Itä- ja Pohjois-Suomessa. Kiertueen Turun keikalla julkaistiin myös runoilija Heli Laaksosen erikoinen murrerunokokoelma.

Tommi Parkko, Esa Hirvonen ja Mika Terho ovat kiertäneet viemässä runouden ilosanomaa ympäri maata koko maaliskuun ajan. Megasos-runokiertue on jatketta sille Turussa jo muutaman vuoden jatkuneelle liikehdinnälle, joka on vienyt runoilijat lavalle yleisön eteen.

Kolme pienkustantamoa tuki kiertuetta, samalla kun ne julkaisevat puolet Suomen vuosittaisesta lyriikasta. Esiintymisidea syntyi aikoinaan läänintaitelijana toimineen Kari Levolan mielessä.

Turussa suurin kiinnostus kohdistui Heli Laaksoseen, jonka lounais-suomen murteinen Pulu uis -kokoelma julkistettiin tilaisuudessa. Kirjat vietiin tilaisuudessa Heli Laaksosen käsistä.

Runo näyttää elävän nousukautta ja ensi kesänä nähdään Mestarit baarissa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.