Mainos

Runeberg-palkinto yksimielisesti Riitta Jaloselle

Runeberg-palkinnon raati kiittelee voittajateoksen dekkarimaista jännistystä sekä kiinnostavaa ihmiskuvausta.

Tämän vuoden Runeberg-palkinto on myönnetty kirjailija Riitta Jaloselle. Jalonen sai nyt 20. kerran jaetun kirjallisuuspalkinnon romaanistaan Kuvittele itsellesi mies.

Palkintolautakunnan mukaan kolmiodraama Kuvittele itsellesi mies on psykologinen jännitystarina, jossa yhdistyvät pienoisromaanin dekkarimainen tiiviys ja kirjallisesti kiinnostava ihmiskuvaus.

- Kirjassa muistot ja identiteetti liitetään toisiinsa, kuten monissa aiemmissa Riitta Jalosen romaaneissa, palkintolautakunnan perusteluissa todetaan.

Jalonen otti palkinnon vastaan tänään, Runebergin päivänä Porvoossa. Palkintosumma on 10 000 euroa, jonka rahoittavat Porvoon kaupunki ja Sanomalehti Uusimaa.

Hämeenlinnassa asuva Riitta Jalonen on ollut vapaana kirjailijana vuodesta 1992. Hän on julkaissut 11 teosta ja lisäksi yhden matkakirjan yhdessä kirjailijamiehensä Olli Jalosen kanssa.

Kirjailijanuransa nuortenromaanilla aloittanut Riitta Jalonen on aiemmin palkittu useilla kirjallisuuspalkinnoilla. Hän voitti yhdessä kuvittaja Kristiina Louhen kanssa Finlandia Juniorin vuonna 2004 kirjalla Tyttö ja naakkapuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.