Mainos

Rumsfeld: Uusi kylmä sota tulossa

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld kuvailee taistelua terrorismia vastaan uudeksi kylmäksi sodaksi. Rumsfeld näkee yhtäläisyyksiä kylmän sodan aikakaudessa ja taistelussa terrorismia vastaan.

Hänen mukaansa on olemassa vain pieni mahdollisuus, että todelliset terroristit surmattaisiin suurella sotilasoperaatiolla. Rumsfeldin mielestä on tärkeää, että terroristeja ja heitä suojelevia tahoja painostetaan riittävän voimakkaasti riittävän pitkään.

Rumsfeld sukkuloi Lähi-idässä

Donald Rumsfeld sukkuloi Lähi-idässä selostamassa Yhdysvaltain terrorismin vastaisen taistelun valmisteluja javakuuttamassa, ettei operaatio ole suunnattu muslimeja vastaan. Saudi-Arabiassa Rumsfeld keskusteli eilen mm. kuningas Fahdin ja kruununprinssi Abdullahin kanssa. Rumsfeldin kerrottiin vakuuttaneen, ettei Yhdysvallat tarvitse välittömästi käyttöönsä Saudi-Arabian tukikohtia hyökkäyksessä Afganistaniin. Tukikohtien käyttö asettaisi Saudi-Arabian pahaan välikäteen, minkä Rumsfeld oli viestittänyt Yhdysvaltain ymmärtävän.

Saudi-Arabiasta Rumsfeld pistäytyi lyhyelle vierailulle Omaniin, mistä hän jatkoi edelleen Egyptiin. Egyptin presidentti Hosni Mubarak sanoi aiemmin eilen maan tukevan taistelua terrorismia vastaan. Egypti ei kuitenkaan aio antaa joukkojaan tähän taisteluun, eikä Yhdysvallat ole sitä pyytänytkään, Mubarak totesi.

Egyptissä Rumsfeld tapaa myös Yhdysvaltain, Egyptin ja kahdeksan muun maan sotaharjoitukseen osallistuvia amerikkalaisjoukkoja. Egyptin jälkeen Rumsfeld käy kiertomatkallaan vielä Uzbekistanissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.