Mainos

Rumsfeld: Tilanne Irakissa hallinnassa

Puolustusministerin mukaan Yhdysvaltain miehitysjoukoilla on tilanne yhä hallinnassa Irakissa maan tämänhetkisistä väkivaltaisuuksista huolimatta.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld vakuuttaa, että Yhdysvaltain joukoilla on yhä tilanne hallinnassa Irakissa. Hän myönsi, että Irakissa on meneillään "vakavia ongelmia", mutta Rumsfeldin mukaan kapinallisia on kuitenkin vain suhteellisen pieni määrä.

Radikaalia shiiamuslimijohtajaa Moqtada al-Sadria Rumsfeld varoitti kovin sanoin. Hänen mukaansa amerikkalaiset eivät salli sitä, että al-Sadrin kannattajat vaarantavat turvallisuuden ja jälleenrakennusponnistelut Irakissa.

Rumsfeld kehotti kaikkia irakilaisia pyhiinvaeltajia olemaan nykyisessä tilanteessa varuillaan.

- Varoitamme kaikkia pyhiinvaeltajia siitä, että pyhät kaupungit ovat tänä aikana mahdollisesti vaarallisia paikkoja, hän sanoi toimittajille Pentagonissa.

Puolustusministerin mukaan Yhdysvallat saattaa viivyttää joidenkin Irakissa olevien amerikkalaissotilaiden kaavailtua kotiinpaluuta viimeaikaisten väkivaltaisuuksien vuoksi.

Kerry: Irakin miehitys on sotku

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokas John Kerry kutsuu Irakin miehitystä sotkuksi. Kerry suomii CNN-televisiokanavan haastattelussa Bushin hallinnon tapaa hoitaa tilannetta Irakissa, missä Yhdysvaltain joukot ovat joutuneet lukuisiin yhteenottoihin.

Kerry sanoi, että Yhdysvaltain johtaman hallinnon tulisi luopua Irakin jälleenrakennusvastuusta ja maahan pitäisi perustaa uusi hallitus.

Liittouman joukot ovat taistelleet Irakissa sekä sunni-, että shiiamuslimien hallitsemilla alueilla.

Sunnuntaina alkaneissa yhteenotoissa on saanut surmansa jo lähes 200 ihmistä.

Irakin sisäministeri erosi

Irakin väliaikaisen hallintoneuvoston sisäministeri Nouri Badran ilmoittaa jättäneensä eronpyyntönsä. Badranin mukaan Yhdysvaltain johtama miehityshallinto on antanut ymmärtää, ettei se ole tyytyväinen Badranin työhön.
Miehityshallinto haluaa sisäministeriksi jotain muuta uskontokuntaa kuin shiiamuslimeja edustavan henkilön, Badran kertoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 08.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.