Mainos

Rumsfeld jouluvierailulla Irakissa

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on lentänyt yllätysvierailulle Irakin Mosuliin tervehtimään amerikkalaissotilaita.

Donald Rumsfeld

Jouluisen matkan tarkoituksena on kohottaa Irakissa palvelevien amerikkalaisjoukkojen moraalia tiistaina tapahtuneen tuhoisan itsemurhaiskun jälkeen. Rumsfeld sanoi tahtovansa kiittää joukkoja ja toivottaa heille hyvää joulua.

Hän myönsi, että Irakissa on ollut takaiskuja, mutta toivoi, että amerikkalaissotilaat voivat tulevaisuudessa olla ylpeitä toiminnastaan.

- Koko matka on ollut kuoppaista ja kovaa -- se ei ole sileä, helppo tie menestykseen, siellä on ollut takaiskuja. Mutta minun ikäisenäni te katsotte taaksepäin ja te olette ylpeitä, hän sanoi merijalkaväensotilaille vieraillessaan heidän päätukikohdassaan Fallujan ulkopuolella.

Puolustusministeriä on viime aikoina kritisoitu siitä, ettei hän olisi riittävän kiinnostunut sotilaiden hyvinvoinnista. Mosulissa Rumsfeld tervehti itsemurhaiskun uhreja. Sotilastukikohtaan tiistaina tehdyssä iskussa kuoli 22 ihmistä ja haavoittui kuutisenkymmentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.