Mainos

Rumsfeld: Joukkojen vetäminen Irakista vain auttaisi terroristeja

USA:n puolustusministerin Donald Rumsfeldin mukaan Irakin omat joukot vielä pysty pitämään yksin järjestystä maassa.

Yhdysvaltojen nopea vetäytyminen Irakista antaisi vallan takaisin terroristeille, Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld varoittaa. Hän vertaa Irakin tilannetta toisen maailmansodan jälkeisen Saksan oloihin.

- Selkämme kääntäminen sodan jälkeiselle Irakille olisi sama asia kuin, jos olisi antanut sodan jälkeisen Saksan takaisin natseille, hän sanoo Washington Post -sanomalehdessä.

Rumsfeld arvioi, etteivät Irakin omat joukot vielä pysty pitämään yksin järjestystä maassa, jossa kapinallisten iskut ovat arkipäivää.

Toisaalta puolustusministeri sanoo paikallisten joukkojen vahvistuvan kovaa vauhtia. Hänen mukaansa jo puolet Irakissa tapahtuvista sotilasoperaatioista on täysin irakilaisten itse suunnittelemia ja toteuttamia. Irakilaiset ovat mukana 75 prosentissa operaatioista.

Eilen Yhdysvalloissa järjestettiin laajoja sodanvastaisia mielenosoituksia, kun Irakin sodan alkamisesta tuli kuluneeksi kolme vuotta. Amerikkalaisten myös kerrottiin suhtautuvan sotaan kielteisemmin, kuin kertaakaan aiemmin sen alkamisen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.