Mainos

Rumsfeld ehdotti muutoksia Yhdysvaltain Irakin-politiikkaan

New York Times -lehden mukaan Rumsfeld toteaa salaisessa muistiossa, että Yhdysvaltain joukkojen toiminta Irakissa ei ole tarpeeksi nopeaa tai hyvää. Hän hahmottelee myös Yhdysvaltain joukkojen ja tukikohtien vähentämistä Irakissa.

Yhdysvaltain entinen puolustusministeri Donald Rumsfeld ehdotti muutoksia maan Irakin-politiikkaan vain hieman ennen eroaan marraskuun alussa, kertoo New York Times -lehti. Lehden mukaan salaiseksi luokitellun muistion päiväyksenä on 6. marraskuuta eli kaksi päivää ennen ministerin eroa.

Lehden mukaan Rumsfeld vaatii muistiossa Irakin-politiikkaan merkittävää tarkistusta, koska hänen mukaansa "se, mitä Yhdysvaltojen joukot nyt tekevät Irakissa, ei toimi tarpeeksi hyvin tai tarpeeksi nopeasti". Hän hahmottelee myös Yhdysvaltain joukkojen ja tukikohtien vähentämistä Irakissa sekä Yhdysvaltain Irakin-tavoitteiden uudelleen muotoilemista. Yksityiskohtaisia ehdotuksia muistio ei kuitenkaan sisällä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on vahvistanut muistion aitouden, mutta ei ole kommentoinut sitä.

Rumsfeld on yksi Yhdysvaltain Irakin-sodan pääarkkitehdeista. Yhdysvalloilla on Irakissa nykyisellään 140000 sotilasta, ja noin 2800 sotilasta on kuollut sodan aikana.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.