Mainos

Rukoushetkiä kirkoissa eri puolilla maata

Yhdysvaltain terrori-iskujen johdosta järjestetään tänään eri seurakunnissa rukoushetkiä. Lisäksi papit antavat kaikkialla keskusteluapua sitä tarvitseville. Hartaushetkiä kirkoissa järjestetään vielä tulevinakin päivänä.

Helsingin tuomiokirkko oli tapahtuman takia auki jo viime yönä, ja tuolloin siellä kävi hiljentymässä puolisensataa ihmistä. Tragediaan liittyvä hartaushetki tuomiokirkossa pidetään tänä iltana. Helsingissä järjestetään hartaushetkiä myös mm. Hakavuoren, Roihuvuoren ja Lauttasaaren kirkoissa.

Lisäksi monet kirkot pitävät ovensa tavallista myöhempään auki. Tampereen tuomiokirkossa vietetään illalla rukoushetki, jossa pyydetään rauhaa maailmalle. Turun tuomiokirkon hartaushetken aikana kaupunkilaisilla oli mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun, rukoukseen ja sielunhoitoon.

Myös Kuopion tuomiokirkossa rukoillaan rauhan puolesta. Lisäksi siellä vietetään hiljainen ehtoollinen ja rukoillaan terrori-iskuissa kuolleiden ja heidän omaistensa puolesta. Lisäksi erilaisia tilaisuuksia vietetään mm. Oulun ja Mikkelin tuomiokirkoissa, Jyväskylän Kaupunginkirkossa, Porin Teljän kirkossa ja Vaasan kirkossa.

Seurakuntien rukoushetkistä saa tietoja kirkkoherranvirastoista ja seurakuntien kotisivuilta: www.evl.fi, linkistä "Seurakunnat".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.