Rukiinen puolukkatorttu

Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä reseptissä piirakkapohjaan on käytetty terveellisiä ruisjauhoja ja ruishiutaleita. Sekoita tuoreet tai jäiset puolukat paistonkestävään hilloon. Hillo tai marmeladi antaa makeutta ja sitoo marjat, niin että marjojen nesteet eivät valu piirakasta.

Rukiinen puolukkatorttu

Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle hengelle

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ruishiutaleita
  • Täyte:
  • 100 g paistonkestävää marjahilloa
  • 3-4 dl puolukoita tai 1 pss pakastepuolukoita jäisinä (n. 200 g)
  • Muruseos:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl ruishiutaleita

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna sekaan hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat, jotka olet sekoittanut paiston kestävään hilloon.

Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet, ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Tai tee pohja helpommin 1 paketista ruistaikinaa (500 g). Kuvassa pohjataikinaa on jätetty hieman koristeeksi (5 sydäntä) piirakan päälle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat