Mainos

Rukiinen lohipiirakka

Kalevalan päivän kunniaksi rukiiset leivonnaiset ja kala sopivat hyvin pöytään. Tässä on täyteläisen makuisen Ruiskuorisen Lohipiirakan ohje. Täytteessä on esikypsennettyjä ohrasuurimoita, jotka antavat lisämakua piirakalle. Kalaksi sopivat hyvin muutkin kalat kuin lohi, jos vaikka ”ahti on suonut antejaan”.

Rukiinen lohipiirakka

  • n. 8 annosta
  • 2 pkt Ruistaikinaa
  • Täyte:
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 2 dl Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita tai Puuro Riisi+Ohrasuurimoita
  • 1 rasia valkosipulituorejuustoa (200 g)
  • 1-2 dl hienonnettua tilliä
  • n.350 g (kylmä)savustettua kirjolohta
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Ota taikina sulamaan.

Valmista täyte: Keitä suurimoita kalaliemessä 20 minuuttia. Keitä ja jäähdytä kananmunat. Sekoita suurimoiden joukkoon valkosipulituorejuusto ja tilli.

Viipaloi jäähtyneet kanamunat. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

Käytä piirakkavuokaa, reunallista uunipeltiä tai muotoile piirakka leivinpaperille. Kaaviloi toinen paketti taikinaa ohuehkoksi pohjalevyksi.

Kaaviloi toisesta paketista leivinpaperin päällä pohjan kokoinen pala kansilevyksi piiraalle. Jätä taikinakansi pöydälle odottamaan. Voit jättää vähän taikinaa koristelua varten.

Levitä suurimoseosta, lohisuikaleita ja kananmunaviipaleita pohjalevylle kerroksittain. Kostuta taikinareunat vedellä.

Nosta kansi päälle. Sulje reunasaumat kostutetuin käsin hyvin nipistäen yhteen.

Pistele ja koristele piirakka halutessasi taikinasuikalein. Voitele piirakan pinta kanamunalla.

Paista 225-asteisesa uunissa kauniin väriseksi, 35-45 minuuttia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.