Mainos

Rukalla lumivyöry

Kuusamon Rukalla sattui eilen noin kello 17 lumivyöry. Rukakeskuksen henkilökunta, paikalla olleet laskettelijat ja hiihdonopettajat aloittivat heti etsintätoimet, koska pelättiin, että joku olisi mahdollisesti jäänyt vyöryn alle. Ketään ei kuitenkaan löytynyt, ja poliisi lopetti etsinnät tarpeettomina illalla puoli kymmeneltä.

Lumivyöryalue ns. Lumihaudassa eturinteen tuolihissin vasemmalla puolella oli yhdestä kahteen metriä syvä. Laajuudeltaan alue oli arviolta noin 30 metriä kertaa 80 metriä. Etsintöihin osallistui kaikkiaan noin 60 ihmistä viranomaiset mukaan lukien.
-Alue seulottiin tarkaan ja ihmisiä haastatelttiin, kertoi Kuusamon palopäällikkö Heikki Levon. Hän kertoi, että heti vyöryn sattuessa saatiin tieto, että lumivyöryn alueelle johtaisivat yhdet ylimääräiset suksenjäljet, jotka eivät johda takaisin. Tämän vuoksi alue etsittiin sondeilla tarkkaan.

Myöhemmin illalla näytti Levonin mukaan varmalta, ettei ketään ollut jäänyt alle. Myös rajavartioston koira osallistui etsintöihin. Etsinnät tällaisessa tapauksessa täytyy aloittaa heti, koska ihmisen selviytymisaika on lumivyöryssä 15 minuuttia, ehkä korkeintaan kolme varttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.