Mainos

Ruisrockin järjestää Vantaan festivaali

Jännitys seuraavan Ruisrockin järjestäjästä ratkesi, kun Turun kaupunginhallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan antaa ensi kesän rokkijuhlan Vantaan Festivaalit Oy:n järjestettäväksi.

Ruisrock

Ruisrock on tarkoitus pitää heinäkuun alussa kaksipäiväisenä, ja kävijätavoite on 20 000. Kaupungin suora tuki tapahtumalle on 300 000 markkaa ja tappiotakuu 250 000 markkaa. Vantaan festivaalien takaa löytyvät pääkaupunkiseudulla tutut järjestäjät Juhani Merimaa, Tapio Nousiainen ja Ari Salonen.

Kilvassa Turun musiikkijuhlasäätiö ja rokkijuhlia pitkään luotsannut Rainer Koski jäivät toiseksi. Uusi tilanne sukeutui, kun kansainvälinen Welldone-ketju hylkäsi jo saamansa tarjouksen. Viime vuonna festivaalia kiusasivat huono sää ja pääesiintyjän esiintymisperuutus. Koska tapahtuma oli jo ennestään velkaantunut, kaupunki päätti syksyllä jättää Turun musiikkijuhlien klassisen osuuden säätiön huoleksi ja alkoi etsiä yksityiseltä puolelta rokkijuhlille uutta järjestäjää.

Welldone sai Ruisrockin järjestettäväkseen. Se luopui hankkeesta ja antoi ymmärtää, että neuvottelut kaupungin kanssa kestivät liian kauan. Kaupunki kääntyi uudelleen musiikkijuhlasäätiön ja Kosken puoleen, joka jätti taas uuden tarjouksen. Samaan aikaan putkahti esille Vantaan Festivaalien nimi. Sekin haki festivaalia itselleen jo toisen kerran.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.