Ruisrock käynnistyi raskaasti

Tämänkesäinen Ruisrock lähti liikkeille eilen selvin ja varsin raskain sävelin. Ruotsalaista The Soundsia lukuun ottamatta koko päivän kattaus koostui punkista ja ennen kaikkea metallista. Tämän oli huomannut myös moni festarikävijä, sillä viikko Tuskan jälkeen Ruissaloa ei ruuhka vaivannut, vaikka päivän mittaan festivaalialueella kävikin 20 000 vierasta.

Väljyyteen vaikutti varmaan sekin, että eiliselle ei ollut löytynyt yhtään kovan luokan ulkomaista esiintyjää.

Pahiten ihmiskadosta kärsivät festivaalin avannut I Walk The Line ja sen jälkeen soittanut yhdysvaltalainen Life Of Agony, joka tosin itsekin välispiikissään tunnusti saapuneensa Suomeen kymmenen vuotta myöhässä.

Illan annin parempaa puolta tarjosi lemiläinen Stamina, joka umpisurkeista soundeistaan huolimatta laittoi trashillaan yleisölle jauhot suuhun.

Yhdysvaltalainen poliittista punkkia soittava Anti-Flag sen sijaan ei toiminut. Yhtyeen konsepti voisi periaatteessa olla ihan sympaattinen, ellei se olisi liian laskelmoitu ja kertakäyttöinen. Yrityksen puutteesta yhtyettä ei voi syyttää. Sen, mitä yhtye hävisi biisiensä laadussa, se kompensoi energisellä esiintymisellä ja yleisöön hyvin uponneilla saarnoilla.

Porcupine Tree erottui joukosta

Muuten melko tasapaksun eilisen kohokohdaksi nousi kuitenkin britannialainen Porcupine Tree. Metallista progea soittava yhtye onnistui intensiivisellä keikallaan pääosin välttämään lajityyppinsä pahimmat sudenkuopat, kuten teknisen kilpasoiton. Niiden tilalla oli vahvaa tunnelmointia ja tarkkaa soittoa.

Myös The Sounds esiintyi pirteästi. Yhtye olisi livetilanteessa mainio, ellei sen biisimateriaali toistaisi itseään jo vartin jälkeen.

Sama vaiva piinasi myös illan päättänyttä yhdysvaltalaista industrialmetallijyrää Ministryä. Vaikka yhtye soittikin tiukasti, päällimmäinen mielikuva keikasta oli sama kuin bändin edelliselläkin Turun-vierailulla: liian kova volyymitaso.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat