Mainos

Ruisrock alkaa tänään Turussa valituksista huolimatta

Ruisrock alkaa tänään Turussa.

Festivaalin musiikillinen tarjonta käynnistyy I Walk The Linen punkrockilla, jonka lisäksi illan ohjelmistossa nähdään muun muassa ruotsalainen The Sounds, progressiivista rockia soittava Porcupine Tree, poliittinen punk-bändi Anti-Flag, hardcore-yhtye Raised Fist sekä kotimaisista raskaan musiikin kokoonpanoista muun muassa Stam1na, Sonata Arctica ja Amorphis. Keskiyöllä päälavan valtaa Nightwish, jonka maailmankiertue saapuu Ruisrockiin.

Lauantaina ohjelmistossa on muun muassa ison gospelkuoron kanssa esiintyvä Jippu ja vaihtoehtoyhtye Lapko. Päivän ulkomaisiin vieraisiin kuuluvat muun muassa Opeth sekä ruotsalainen The Ark. Kotimaisista päivän pääesiintyjänä on HIM.

Festivaalin päätöspäivänä soittavat ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat yhdysvaltalaiset Interpol ja The National. Skandinaavista väriä päivän ohjelmistoon tuovat ruotsalaiset Kent, José González ja Anna Järvinen sekä tanskalainen Dúné.

Luonnonsuojelijat hyökkäsivät festivaalia vastaan

Ruissalossa järjestettävän Ruisrockin jatko oli vaakalaudalla tänä keväänä, kun Varsinais-Suomen luontopiiri ja Turun lintutieteellinen yhdistys valittivat Ruisrockille myönnetystä meluluvasta. Toukokuussa Vaasan hallinto-oikeus päätti, että Natura-alueella järjestetty rocktapahtuma ei merkittävästi heikennä Ruissalon luontoarvoja.

Pohjoismaiden vanhin

Ensimmäiset Turku International Pop & Rock Festivaalit järjestettiin vuonna 1970 Ruissalon Saaronniemessä. Esiintyjinä oli tuttuja nimiä kuten Wigwam, Tasavallan presidentti ja Rauli Badding Somerjoki sekä unholaan painuneita suuruuksia kuten Metro ja Tylympi Kohtalo.

90-luvulla Ruisrocilla oli talousvaikeuksia ja koko tapahtuman jatko oli vaakalaudalla. Vuonna 2001 tapahtuman otti järjestettäväkseen Vantaa festivaalit Oy, joka elvytti talouden kuntoon.

Ruisrock on lähivuosina laajenemassa nelipäiväiseksi tapahtumaksi. Myös aluelaajennuksista on olemassa suunnitelmia.

Ruisrockin nettisivujen mukaan tämän viikonlopun jokaiselle festivaalipäivälle on vielä lippuja saatavilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.