Ruiskuorinen broiler-kasvispiirakka

Mistä löytyisi broileripiirakan pohjan ohje, jossa on joko rikottua ohrasuurimoa tai hiutaleita? t.Marja

Hei Marja!

Tässä sinulle liitteenä ohje broileripiirakalle. Terveisin Arja

  • 1 laakea iso uunivuoallinen (esim. n. 40 x 25 cm)
  • 1 pkt Ruistaikinaa tai
  • Itse valmistettava ruistaikina:
  • 200g voita
  • 5-6 dl ruisjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • ½-1 tl suolaa
  • 1½ dl ranskankermaa
  • Täyte:
  • 1½ dl Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl viher- tai mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 100 g pippurituorejuustoa
  • 1 paprikaa pieninä kuutioina
  • 1 maustekurkku
  • n. 1dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • Voiteluun:
  • kananmunaa

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

Jos käytät valmista ruistaikinaa, sulata se. Tai valmista pohjataikina sekoittamalla ruisjauhot pehmeään rasvaan ja sekoittamalla muut ainekset sekaan tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään kovettumaan ja valmista täyte.

Ruskista kasarissa / isolla pannulla fileesuikaleet ja sipuli ja mausta hyväksi. Lisää pannulle juusto sekä kypsät ohrasuurimot ja paprikakuutit sekä kerma. Ota kasari pois liedeltä, lisää suolakurkku kuutioina ja kananmunat.

Painele puolet taikinasta voidellun isohkon laakean uunivuoan pohjalle tasaiseksi, voit käyttää myös piirakkavuokaa. Laita pohja 200 asteisen uunin alimmalle tasolle paistumaan n. 10 min. Kaaviloi sillä aikaa toinen puoli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi ohueksi levyksi.

Kaada täyte esikypsän piirakkapohjan päälle paksuksi kerrokseksi. Pyöreään iirakkavuokaan riittää täytettä n. 2/3 ohjeen määrästä, riippuen vuoan koosta. Kumoa leivinpaperin avulla taikinalevy kanneksi piirakalle. Voitele kananmunalla. Tee kanteen viiltoja veitsellä koristeeksi. Jatka paistamista 25-30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Lue myös:

    Uusimmat