Ruhtinatar Charlenen huolestuttava terveydentila vaikuttaa myös kuninkaallisiin kaksosiin – prinssi Jacques, 6, sulatti sydämet suojelevalla eleellä siskoaan kohtaan

1:40
Ruhtinatar Charlenen terveyshuolet jatkuvat: Vetäytyi hoitolaitokseen – tämä hänen tilanteesta tiedetään

Monacon ruhtinasperheen 6-vuotiaat kaksoset Jacques ja Gabriella ovet joutuneet olemaan pitkään ilman vakavasti sairastunutta äitiään.

Monacon ruhtinasperheen ympärillä kuohuu, kun ruhtinatar Charlenen, 43, entisestään heikentynyt terveydentila on herättänyt runsaasti kansainvälistä huomiota. Puoli vuotta kotimaassaan Etelä-Afrikassa viettänyt Charlene palasi marraskuun alussa Monacoon, mutta hiljattain hänen puolisonsa ruhtinas Albert, 63, ilmoitti yllättäen, että Charlene on vetäytynyt "hoitolaitokseen Monacon ulkopuolelle". Albertin mukaan hoitolaitos on Euroopassa ja laitoksessa hoidetaan Charlenen "erittäin syvää fyysistä ja psyykkistä uupumusta". 

Huomio tilanteessa on kohdistunut myös Charlenen ja Albertin lapsiin, 6-vuotiaisiin kaksosiin prinsessa Gabriellaan sekä prinssi Jacquesiin, joiden äiti ei ole ollut juuri osallisensa lastensa elämässä yli puoleen vuoteen. 

Keskiviikkona 24. marraskuuta ruhtinaalliset kaksoset osallistuivat isänsä Albertin kanssa tilaisuuteen, jossa he istuttivat puun sairastuneen äitinsä kunniaksi. Tilaisuus oli kansainvälisen naisasioita ajavan organisaation järjestämä. 

Tapahtumassa nähtiin mitä hellyttävin hetki, kun Jacques asetti suojelevaisesti lohduttavan kätensä sisarensa harteille, näyttäen toisella kädellään kameralle peukkua. Gabriella puolestaan käpertyi veljensä kainaloon.

Ruhtinas Albert kertoi hiljattain People-lehdelle antamassaan haastattelussa, että ruhtinatar Charlenen toipuminen tulee kestämään vähintään viikkoja. Albert on painottanut, että huhuista huolimatta asiassa ei ole kyse pariskunnan välisestä aviokriisistä. 

Ranskalaislehtien mukaan Charlene olisi tällä hetkellä vieroitushoidossa lääkeriippuvuuden takia. Le Gossip -ranskalaissivuston mukaan ruhtinatar on kärsinyt riippuvuudestaan jo pitkään. Ranskalaisen LC:n mukaan ruhtinatar saisi tällä hetkellä hoitoa sveitsiläisessä Paracelsus Recovery -nimisessä katkaisuhoitolaitoksessa, Zürichissä. 

Page Sixin mukaan Charlene oli kuolla useiden leikkausten ja huolestuttavan painonlaskun seurauksena ollessaan Etelä-Afrikassa. Ruhtinatar on kärsinyt pitkään jatkuvista korva-, -nenä ja -kurkkutulehduksista, joiden seurauksena hänet on myös leikattu useaan otteeseen. Ruhtinattaren mystistä sairautta hoidettiin Etelä-Afrikassa kuukausien ajan. Hoitojakso esti häntä lentämästä takaisin kotiinsa Monacoon.

Pian Monacoon palaamisensa jälkeen Charlene ilmoitti joutuvansa jättämään maan itsenäisyyspäivän juhlallisuudet väliin. Albert osallistui pariskunnan kaksosten kanssa juhlallisuuksiin ilman Charlenea, ja kolmikko nähtiin Monacon itsenäisyyspäivänä palatsinsa parvekkeella vilkuttamassa palatsin edustalla olleelle yleisölle. Tuolloin sekä Jacquesin ja Gabriellan käsissä nähtiin pienet kyltit, joissa oli viesti heidän äidilleen

– Meillä on äiti ikävä sinua, toisessa kyltissä luki.

– Rakastamme sinua äiti, toisessa puolestaan luki. 

Charlene ja Albert menivät naimisiin vuonna 2011. Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Charlene on entinen olympiauimari. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja