Mainos

Rugovan puolue menossa vaalivoittoon Kosovossa

Epävirallisten tulosten mukaan Kosovon presidentti Ibrahim Rugovan LDK-puolue olisi saamassa 47 prosenttia äänistä. Äänestysprosentti vaaleissa jäi heikoksi, koska maakunnan serbit boikotoivat parlamenttivaaleja.

Kosovon presidentti Ibrahim Rugovan johtama LDK-puolue on epävirallisten tulosten mukaan voittamassa Kosovossa eilen järjestetyt parlamenttivaalit. Riippumattomien tarkkailijoiden arvioiden mukaan LDK olisi saanut 47 prosenttia annetuista äänistä, kun sen pahin kilpailija PDK saisi 27 prosenttia.

Sitoutumattomien vaalitarkkailijoiden edustajan Ibrahim Makollin mukaan arvio on laadittu, kun äänistä on laskettu vasta 17 prosenttia. Makollin mukaan arvion virhemarginaali on 0,5 prosenttia. Jos arvio on sama kuin virallinen tulos, ei yksikään puolue voi muodostaa hallitusta yksinään.

Ensimmäisiä virallisia tuloksia odotetaan vielä tänään. Äänestysprosentti vaaleissa nousi 53:een. Kosovossa on noin 1,4 miljoonaa äänioikeutettua.

Serbipuolueet kehottivat äänestäjiä boikotoimaan vaaleja yhtä vaaliliittoa lukuun ottamatta. Myös Serbia-Montenegron pääministeri Voijislav Kostunica kehotti serbejä boikotoimaan vaaleja. Maakunnan 100 000 serbistä vain 600 kävi äänestämässä.

Nyt valittava 120-paikkainen parlamentti on avainasemassa, kun maakunnan tulevaisuudesta ja mahdollisesta itsenäisyydestä keskustellaan YK:ssa ensi vuonna.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.