Mainos

Rugovan avustaja ammuttu Kosovossa

Kosovon maltillisen albaanijohtajan Ibrahim Rugovan avustaja on ammuttu maakunna pääkaupungissa Pristinassa. Asiasta kertoi YK:n poliisin edustaja.

Ibrahim Rugova

Silminnäkijöiden mukaan Xhemajl Mustafaa ammuttiin asuntonsa portailla iltapäivällä. Hän kuoli matkalla sairaalaan. Sotilasliitto Naton johtamat rauhanturvajoukot sekä YK:n poliisivoimat hälytettiin tapahtumapaikalle, mutta ampujasta ei ollut vielä illansuussa tietoa.

Rugovan johtama Kosovon demokraattinen liitto voitti viime kuussa järjestetyt kunnallisvaalit. Kansainväliset tarkkailijat varoittivat tuolloin, että lakkautetun radikaalin Kosovon vapautusarmeijan jäsenten voi olla vaikea tyytyä vaalitulokseen.

Kosovon ja Serbian rajalle sulku

Naton johtamat rauhanturvajoukot ovat sulkeneet rajanylityspaikan Kosovon ja Serbian välillä Jugoslaviassa. Dobrosin rajanylityspaikan sulkua edelsivät lukuisat hyökkäykset rajavyöhykettä valvovaa serbipoliisia vastaan.

YK:n hallinnoima Kosovo on edelleen osa Jugoslavian liittovaltiota, joten Serbian puolelle haluavien ei normaalisti tarvitse läpäistä rajamuodollisuuksia. Viimeaikaisten rajakahakoiden jälkeen valvontaa ja tarkastuksia on kuitenkin lisätty.

Eilen neljä rajapoliisia sai surmansa aseistautuneiden albaanisissien hyökkäyksessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.