Mainos

Rugova ei hyväksy UCK:n hallitusta

Kosovon maltillinen albaanijohtaja Ibrahim Rugova sanoo lehtihaastattelussa, ettei hän aio liittyä Kosovon vapautusarmeijan UCK:n organisoimaan pakolaishallitukseen.

Saksalaisessa Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdessä julkaistussa haastattelussa Rugova sanoo, ettei viime kuussa perustettu UCK:n hallitus ole laillinen, eikä hänen johtamansa Kosovon demokraattinen liitto aio ottaa vastaan heille tarjottuja paikkoja uudessa hallituksessa.

-On traagista ja samalla outoa, että meillä on kaksi väliaikaista hallitusta, Rugova sanoi viitaten vuonna 1991 perustettuun Kosovon albaanien pakolaishallitukseen.
-Meidän täytyy nyt organisoida uudelleen poliittinen järjestelmämme ja yhdistää poliittinen johtomme, joka on levinnyt moneen suuntaan.

Lehtihaastattelussa Rugova sanoi myös, etteivät Nato-maat saa lopettaa ilmaiskujaan ennen kuin serbijoukot ovat poistuneet Kosovosta ja alueelle on saatu kansainvälisiä rauhanturvajoukkoja. Tilapäisesti Saksassa majailevaa Ibrahim Rugovaa pidetään monissa länsimaissa maltillisena johtajana ja hänellä uskotaan olevan tärkeä rooli Kosovon tulevissa rauhanneuvotteluissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.