Mainos

Rudolf Koivu -palkinto Salla Savolaiselle

Suuruudeltaan 6 000 euron palkinto myönnettiin kuvituksesta lastenkirjaan Pikku Xing.

Salla Savolainen on voittanut vuoden 2005 Rudolf Koivu -palkinnon kuvituksellaan lastenkirjaan Pikku Xing. Kirjan on kirjoittanut Leena Virtanen ja sen on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Tammi.

Rudolf Koivu -palkinnon jakaa joka toinen vuosi valtakunnallinen graafisen suunnittelun järjestö Grafia ry. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa. Rudolf Koivu -palkintoa tavoitteli tällä kertaa 67 teosta, joista suurin osa oli pienten lasten kuvakirjoja.

Kilpailun tuomariston mukaan Salla Savolaisen kuvitus Pikku Xing -teoksessa on taidokas kuvallinen kertomus pienen ihmisen ja hänen uusien vanhempiensa kohtaamisesta ja vähittäisestä tutustumisesta toisiinsa. Henkilöiden oivaltaen piirretyt ilmeet välittävät erilaisia tunteita ja tunnelmia matkassa vieraudesta läheisyyteen, välittömyyteen ja rakkauteen.

Kirjassa pieni Xing-tyttö muuttaa Kiinasta talviseen Suomeen. Tuomaristo kiitteli myös Savolaisen värien käyttöä, joka osaltaan kertoo siirtymisestä kulttuurista toiseen. Vuonna 1962 syntynyt Salla Savolainen on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolta vuonna 1994.

Rudolf Koivu -palkintoa on jaettu vuodesta 1949 lähtien Koivun elämäntyön kunnioittamiseksi ja lastenkirjataiteen tason kohottamiseksi. Vuosina 1890-1946 elänyt Koivu oli yksi suomalaisen satukuvituksen uranuurtajista.

Helsinkiläisen Vironniemen päiväkodin esikoululaisten raati valitsi kilpailuun lähetettyjen kirjojen joukosta oman suosikkinsa, joka on Aino Havukaisen ja Sami Tuomisen kirja Tatu ja Patu Helsingissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.