Mainos

Ruandan pakolaiset liikkeellä Tansaniassa

Sadattuhannet ruandalaispakolaiset vaelsivat lauantaina Luoteis-Tansaniassa kohti Ruandan rajaa aloittaen jälleen uuden pakolaisaallon, ilmoitti YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja. Pakolaisaallon ensimmäiset ylittivät lauantaina iltapäivällä Tansanian ja Ruandan rajan Rusomon rajanylityspaikalla. YK-virkailijoiden mukaan raja pidetään auki, jotta kaikki halukkaat pakolaiset voivat palata kotimaahansa, josta he pakenivat vuonna 1994.

Pakolaiset tekivät matkaa kävellen, kuorma-autoilla, mopoilla ja pikkubusseilla. Avustustyöntekijät jakoivat pakolaisille proteiinipitoisia keksejä ja vettä sekä pystyttivät lääkintätelttoja, mutta pakolaisen kerrottiin olevan keskimäärin hyvässä kunnossa.

Osa pakolaista matkaa syvemmälle Tansaniaan

Yli 100 000 Ruandan pakolaista oli toisaalla lauantaina yhä liikkeellä syvemmälle Tansaniaan, kertoi YK:n alainen Maailman elintarvikeohjelma WFP. WFP:n edustajan mukaan heitä on tiesuluilla kehotettu kääntymään takaisin, mutta he jatkoivat edelleen matkaansa.

Tansaniassa olevat Ruandan pakolaiset lähtivät liikkeelle sen jälkeen kun YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ja Tansania olivat sopineet pakolaisten paluusta Ruandaan vuodenvaihteeseen mennessä. Avustusjärjestöjen mukaan joukkopako pakolaisleireistä on seurausta äärihutujen pelottelukampanjasta.

Tansanian armeijan joukot sulkivat tänään tiet Ruandan rajalle ja pakolaisleireihin valmistellessaan pakolaisten palauttamista.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.