Mainos

Ruanda-puolustus: Syytetty on surullinen ja pettynyt

Kansanmurhasta tuomittu Francois Bazaramba oli puolustuksensa mukaan pettynyt ja surullinen kuultuaan tuomiosta. Bazaramban puolustusta johtava lakimies Ville Hoikkala suomikin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiota kovin sanoin.

- On vaikea ymmärtää käräjäoikeuden logiikkaa esimerkiksi siinä, mihin on uskottu ja mihin ei. Lisäksi hämmästyttävää on jatkuva Ruandan valtion ihannointi ja sen ihmisoikeusongelmien vähättely, Hoikkala sanoi iltapäivällä.

Valtionsyyttäjä Raija Toiviainen puolestaan oli tyytyväinen tuomioon.

- Olen ollut koko tämän prosessin ajan sitä mieltä, että näyttö riittää. Tämä tuomio myös osoittaa sen tosiseikan, hän sanoi.

Hoikkala ihmetteli tuomiossa myös sitä, että käräjäoikeus jätti huomiotta vain kahden todistajan lausumat sillä perusteella, että ne oli saatu kiduttamalla. Ruandaan puolustus ei aio enää lähteä, jos sinne tehdään matka hovioikeuskäsittelyn aikana.

- Ruandassa meidän kollegamme Peter Erlinder on pidätetty, koska hän on esittänyt sellaisia historiantulkintoja, joiden sanominen on Ruandassa kiellettyä. Ruanda ei ole meille enää turvallinen paikka mennä, Hoikkala katsoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.