Mainos

Ruanda-käräjät venyvät ensi vuoden puolelle

Joukkotuhonnasta syytetyn Francois Bazaramban oikeudenkäynti Porvoon käräjäoikeudessa jatkuu vielä ensi vuonna, kertoo käräjätuomari Petra Spring-Reiman. Alun perin osapuolten piti esittää loppulausunnot tämän vuoden kuluessa.

– Tansanialle esittämäämme oikeusapupyyntöön ei ole tullut vastausta. Epävirallisten tietojen mukaan siellä pidettäisiin jokin kokous asian tiimoilta, mutta sen mahdollisesta ajankohdasta ei ole tietoa, Spring-Reiman sanoo.

Oikeuden oli määrä lähteä Tansaniaan ennen joulua. Siellä oli tarkoitus kuulla eri puolilla Afrikkaa pakolaisina eläviä puolustuksen todistajia keskitetysti.

Puolustustiimiä johtava oikeustieteen maisteri Ville Hoikkala on kertonut aikaisemmin MTV:n uutisille arvelevansa, ettei Tansanian-matka onnistu.

Koska todistajien kuuleminen viivästyy, myös oikeudenkäynti pitkittyy.

– Oikeudenkäynti etenee kuitenkin ensi ja seuraavalla viikolla Porvoossa. Kuulemme sellaisia puolustuksen todistajia, jotka asuvat Euroopassa, Spring-Reiman kertoo.

Jos oikeuden matkustaminen Tansaniaan ei onnistu, todistajat joudutaan tuomaan Suomeen. Se lienee Spring-Reimanin mukaan hankalaa.

– Poliisiyhteistyön kautta on saatu tietoja, että Belgialla on ollut vaikeuksia, kun sinne on tuotu todistajia maassa käytyihin Ruandan kansanmurhaan liittyviin oikeudenkäynteihin.

Pakolaiset olisi tuotava Suomeen viranomaisten avulla useiden maiden kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.