Mainos

Ruanda-epäilty porvoolaismies pysyy vangittuna

Ruandan kansanmurhan aikaisesta joukkotuhonnasta syytetty nykyään Porvoossa asuva Francois Bazaramba pysyy edelleen vangittuna, päätti Porvoon käräjäoikeus tänään. Epäillyn vapauttamista vaati ruandalaismiehen puolustustiimi.

Puolustus perusteli vaatimustaan sillä, että oikeudenkäynti uhkaa viivästyä yli lain salliman rajan, koska Tansania ei ole vastannut sille esitettyyn virka-apupyyntöön. Oikeus on pyytänyt, että puolustuksen nimeämiä todistajia kuudesta eri Afrikan maasta voitaisiin kuulla Tansaniassa.

Syyttäjä vastusti puolustuksen vaatimusta. Hänen mukaansa oikeudessa kuultu todistelu on vahvistanut syyttäjien käsitystään siitä, että Bazaramba osallistui Ruandan tutseihin vuonna 1994 kohdistuneeseen joukkotuhontaan.

Käräjäoikeus katsoi, ettei Bazaramban syyllisyyttä joukkotuhontaan ole tässä vaiheessa syytä arvioida aiemmasta poikkeavalla tavalla. Oikeus nojasi päätöksessään teon vakavuuteen sekä järjestelyvaikeuksiin eri maanosien kesken.

Bazaramba on ollut vangittuna kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan pääkäsittely oli tarkoitus saada päätökseen viime viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.