Mainos

RT: Pienet tieinvestoinnit uhka kilpailukyvylle

Rakennusteollisuuden yhdistyksen mukaan olemassa olevan tiestön kunnon palauttaminen riittävän hyväksi edellyttäisi 800 miljoonan euron lisärahoitusta.

Liian pienet investoinnit liikenneväyliin uhkaavat Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Näin väittää Rakennusteollisuuden yhdistyksen RT:n puheenjohtaja Lauri Ratia.

Suomen maarakentajien keskusliiton 50-vuotisjuhlassa puhuneen Ratian mukaan Suomessa liikenneväylien rakentamiseen ja ylläpitämiseen uhrataan kansantuotteesta vain 0,9 prosenttia, kun taas kilpailijamaissa luku on 1,0 - 1,2 prosenttia. Näin on siitä huolimatta, että Suomessa rakentamis- ja ylläpitokustannukset ovat ankaran ilmaston vuoksi kilpailijamaita suuremmat.

Ratia huomautti, että kuljetuskustannusten pienentäminen on Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta keskeinen tavoite. Olemassa olevan tiestön kunnon palauttaminen riittävän hyväksi edellyttäisi 800 miljoonan euron lisärahoitusta, hän arvioi.

Ratian mukaan maanrakennusalan suhdannenäkymät ovat lyhyellä tähtäimellä myönteiset, mutta vuoden 2005 loppupuolella moni meneillään oleva hanke on päättymässä. Sen vuoksi maa- ja vesirakennusala ajautuu nopeasti vaikeuksiin ilman uusia hankkeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.