RSO:n kiertue Britanniaan

Radion sinfoniaorkesteri esiintyy marras-joulukuun vaihteessa Britanniassa. Vierailu saarivaltakunnassa on jo orkesterin kymmenes. Konsertit johtaa Jukka-Pekka Saraste.

Solisteina ovat sopraano Soile Isokoski, pianotaiteilijat Imogen Cooper ja Steven Osborne. Finlandia-talon keskiviikkoinen lähtökonsertin solistina esiintyy brittipianisti Imogen Cooper, joka soittaa nyt RSO:n solistina ensimmäistä kertaa.

Kuuden konsertin kiertue alkaa 25. marraskuuta Lontoosta ja päättyy 1. joulukuuta Edinburghiin. Soile Isokoski laulaa ainoastaan Lontoon-konsertissa. Päätöskonsertin solistina esiintyy nuori skottipianisti Steven Osborne. Lontoon konsertti kuuluu Royal Festival Hallin huippuorkestereiden Classic International 2002/03 -sarjaan.

Siinä ovat tällä kaudella esiintyneet Berliinin filharmonikot ja Euroopan kamariorkesteri. RSO:n jälkeen ovat vuorossa mm. Staatskapelle Berlin, Concertgebouw`n orkesteri ja Wienin filharmonikot.

Lontoon, Birminghamin (29.11.) ja Edinburghin konsertit lähetetään suorana Radio Ylen Ykkösessä. Ensimmäisen kiertueensa RSO teki Britanniaan vuonna 1968. Matka oli orkesterin historian toinen.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat