Mainos

Röyhkeä Skype-troijalainen tahkoaa rahaa kuumentamalla uhriensa prosessorit

Uusi troijalainen haittaohjelma pystyy kaappaamaan tietokoneen ja käyttämään sen resursseja virtuaalisen rahan ansaitsemiseksi.

Bitcoin-virtuaalirahaa jahtaava troijalainen on levinnyt viestipalvelu Skypen kautta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC teknologiasivuillaan.

Tietoturvayhtiö Kaspersky Labin blogin mukaan hyökkääjät ovat lähettäneet viestejä useilla kielillä, joissa sanotaan "tämä on minun lempikuvani sinusta". Viestissä on mukana haittaohjelman tartuttava linkki.

Bitcoin (BTC)

Bitcoineja voi hankkia eri tavoin. Yksi tapa on "louhiminen". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä osallistuu tietokoneen laskentatehon avulla Bitcoin-verkon ylläpitoon ja saa siten palkkioksi Bitcoineja.

Tähän perustuu uuden troijalaisen ansaintalogiikka. Mitä enemmän se saa kaapattua laskentatehoa taakseen, niin sitä tehokkaammin se pystyy ansaitsemaan myös virtuaalirahaa hyökkääjän pussiin.

Troijalainen siis kaappaa uhrin koneen ja käyttää sen laskentatehoa Bitcoinien ansaitsemiseksi.

Kaspersky Labin mukaan kyseinen troijalainen pystyy suorittamaan useitakin tehtäviä, mutta Bitcoinien metsästys vaikuttaisi olevan sen pääasiallinen tehtävä.

- Hyökkäys on käynnissä melko aktiivisesti. Jos huomaat, että tietokoneesi käy kovilla ja käyttää kaikki saatavilla olevat prosessoritehot, niin koneessasi saattaa olla tartunta, toteaa Kaspersky Labin asiantuntija Dmitry Bestuzhev.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.