Mainos

Röyhkeä näpistysaalto maailmalla – miksi Legot kiinnostavat varkaita?

Rikolliset ovat keksineet uuden keinon hankkia helppoa rahaa. Varkaat varastavat nimittäin lasten leluina tunnettuja Legoja, Daily Mail uutisoi.

Legojen suosio varkaiden keskuudessa perustuu lelujen arvonnousuun ja siihen, että ne on helppo muuttaa rahaksi. Netissä myytyjen tuotteiden alkuperää on lisäksi vaikeaa jäljittää.

Poliisi on tehnyt viime viikkoina useita ratsioita, joiden avulla New Yorkissa takavarikoitiin noin 42 000 euron arvosta Legoja. Phoenixissa poliisi pidätti neljä henkilöä, joita epäillään osallisiksi 29 000 euron arvoiseen Lego-varkauteen. Tämän lisäksi yhden epäillyn kotoa löytyi 146 000 euron edestä samoihin leluihin liittyvää kauppatavaraa.

Vieläkin perusteellisemman rikoksen lähteille poliisi pääsi viime vuonna pidättäessään miehen, joka oli tehtaillut Legoihin omia viivakoodeja. Rikoksensa avulla hän pystyi ostamaan Legoja normaalia halvemmalla.

Euroopassa legoihin liittyvä rikosaalto on kohdistunut rekkoihin, jotka ovat kuljettaneet tavaraa leluliikkeisiin. Röyhkeät Lego-varkaudet ovat rantautuneet myös Australiaan.

Melkein jokaisessa tapauksessa Legot on myyty internetissä, jossa erityisesti erikoiskappaleista voidaan pyytää huimia summia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.