Mainos

Röyhkeä luottokorttien kopiointi toi rikossyytteet

Kahden venäläismiehen epäillään kopioineen luotto- ja pankkikorttien tietoja vantaalaisessa kioskissa ja nostaneen väärennetyillä korteilla käteistä. Tapaus on Suomen oloissa poikkeuksellinen.

Laajamittainen luottokorttitietojen kopiointi on tuonut kahdelle venäläismiehelle rikossyytteet.

Molemmille lankeaa syyte törkeästä maksuvälinepetoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Miesten epäillään kopioineen luotto- ja pankkikorttien tietoja vantaalaisessa kioskissa, jossa he olivat töissä. Väärennetyillä korteilla on nostettu Venäjällä ainakin 60 000 euroa.

Heidän uskotaan napsineen tietoja, kun ihmiset asioivat kioskilla ja maksoivat korteilla. Syyttäjän mukaan miesten on laskettu kopioineen ainakin 228 ihmisen korteista tiedot. Suurin osa kopioiduista korteista oli OKO-pankin ja Nordean Visa Electroneita.

Korttien tiedot on otettu kioskin normaalilta maksuvälinepäätteeltä, josta tiedot on kopioitu ja siirretty tyhjien korttien magneettinauhoille. Kopioinnin kohteiksi jäivät siruttomat kortit, koska siru on huomattavasti vaikeampi tehdä kuin magneettinauha.

Miesten epäillään napanneen korteista vanhentumispäiviä ja kortin numeroita. Syyttäjä sanoo, että venäläiset tekivät tämän jälkeen 96 korttiväärennöstä. Korttien omistajat eivät joudu itse maksumiehiksi, vaan pankit ja Luottokunta ovat maksaneet menetykset. Jutussa ovat asianomistajina pankit ja Luottokunta.

Tapaus on Suomen oloissa erittäin poikkeuksellinen, koska korttien kopiointi on harvinaista. Vuonna 2003 kortteja kopioitiin pankkiautomaatteihin asennettujen lisälaitteiden avulla. Tuolloin tietoja kopioitiin tai yritettiin kopioida Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.

Toinen syytetyistä on myöntänyt syyllistyneensä tekoihin.

Jutun käsittely alkaa Vantaan käräjäoikeudessa jo tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.