Mainos

Royal Caribbean tilasi risteilijän Masa-Yardsilta

Kvaerner Masa-Yards rakentaa maailman suurimman risteilyaluksen. Kyseessä on Voyager-sarjan aluksen suurennettu versio amerikkalais-norjalaiselle Royal Caribbeanille.

Telakkayhtiö Kvaerner Masa-Yards rakentaa maailman suurimman risteilyaluksen. Laivaprojekti vahvistaa Turun telakan työllisyysnäkymiä vähintään kahdeksi vuodeksi.

Tuleva jättiristeilijä on viitisentoista prosenttia suurempi ja ylellisempi kuin edeltäjänsä. 5 000:n hengen ja yli 600 miljoonan euron arvoinen ultra-Voyager on Masa-Yardsille käyntikortti tuleviin projekteihin.

- Tämä on erittäin merkittävä sekä lyhyellä aikavälillä ja ennen muuta pitemmällä aikavälillä, koska näin rohkenemme tulkita että Royal Caribbean, maailman toiseksi suurin risteilyvarustamoyhtiö on nyt valinnut meidät yhteistyökumppanikseen, toimitusjohtaja Jorma Eloranta Kvaerner Masa-Yardsilta kertoo.

Finnveran vientitakuut auttoivat Elorantaa tilauksen hankkimisessa. Vastineeksi valtio sai Suomeen 15 000 henkilötyövuotta tuovan hankkeen. Vielä nyt Masan rautakourista on lomautettuna lähes 800.

Uusi alus hellittää ahdinkoa ennen kaikkea Turun telakalla ensi keväästä alkaen. Laiva valmistuu toukokuussa 2006, mutta yhtiöllä on vielä optio jättiristeilijän sisaraluksesta.

Risteilijätilauksen saaminen nykyisessä matalasuhdanteessa on Masa-Yardsille todellinen lottovoitto. Sunnittelutyöt käynnistyvät heti ja varsinainen laivanrakennus alkaa Turun telakalla puolen vuoden kuluttua.

(MTV3)

(Talousuutiset 19.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.