Mainos

Rovaniemen teiniraskaudet: Pojat saattavat olla tyttöjä vanhempia

Rovaniemellä, Korkalovaaran koululla pohditaan parhaillaan ilmitulleita useita teiniraskauksia.

Lapin keskussairaala otti yhteyttä kouluun, kun saman koulun neljälle yhdeksännen luokan tytölle oli tehty syksyn aikana raskauden keskeytys. Lisäksi yksi tyttö on raskaana. 

Korkalovaaran koulun rehtori Heikki Ervast kertoo, että teiniraskauksista päädyttiin uutisoimaan laajemmin, koska asia on harvinainen ja erittäin vakava. Uutisointiin päädyttiin yhteistuumin kouluterveydenhuollon, keskussairaalan ja oppilashuollon kanssa. 

– Meidän perinteinen viestintä ei välttämättä tavoita kaikkia asianosaisia. Tämä asia ei koske pelkästään meidän koulun tyttöjä, vaan se voi koskea myös toisten koulujen poikia ja toisen asteen koulujen poikia, Ervast sanoo. 

Koululla ei ole tietoa, minkä ikäisiä poikia raskauksien taustalla on. 

– Arveluja toisista osapuolista kuitenkin on ja huhupuheita siitä, että he voisivat olla hieman vanhempiakin poikia. Siitä ei ole tietoa, ovatko he täysi-ikäisiä, mutta mahdollista sekin on. Silloin asia on rikosilmoituksen paikka, Ervast toteaa.  

"Abortin tekemistäkään ei pidetä niin vakavana"

Koulu on parhaillaan erittäin huolestunut tilanteesta. Korkalovaaran koulussa on kaikkiaan 172 yhdeksäsluokkalaista, joista 88 on tyttöjä.

– Kiinnostavaa on se, onko taustalla jotakin yhdistävää tekijää, kun tapauksia on näinkin monta samassa koulussa. Kouluterveydenhuollon ja sairaalan mukaan ilmapiiri on nykyään sellainen, että 
ehkäisyyn suhtaudutaan välinpitämättömämmin kuin aikaisemmin. Abortin tekemistäkään ei pidetä niin vakavana, Ervast sanoo. 

Oppilaat pohtivat koulussa nyt muun muassa sitäkin, onko teiniraskauksista uutisointi leimaavaa koululle.

- Täällä mietitään luokissa sitä, miksi juuri meidän koulumme on nimenä mediassa ja kuinka leimaavaa tämä kaikki oikein on. 
Keskustelua on käyty myös siitä, millainen vaikuttava tekijä on media ja julkisuus, Ervast avaa.

Rovaniemellä rehtori on keskustellut oppilaiden kanssa asiasta paljon viime päivinä. Hän aikoo järjestää myös yhteisen keskustelutilaisuuden oppilaille ja vahemmille. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi-Rovaniemi -lehti. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja