Mainos

Rovaniemen poliisi takavarikoi peliautomaatin

Rovaniemen poliisi takavarikoi tänään englantilaisen Cotswold Microsystems Ltd:n peliautomaatin. Yhtiön edustajan Markku Läärän mukaan takavarikkoa toivottiin, sillä se antaa pohjan tuleville korvausvaateille. Yhtiön tavoitteena on murtaa raha-automaattiyhdistyksen monopoli, joka sillä on voittoja antaviin automaatteihin. Golden Shot ajanvietepelin eilisella käyttöönotolla testattiin jälleen tarkoitukselle monopolin pitävyyttä.

Poliisi poisti Rovaniemen Biljardipisteeseen asennetun koneen arpajaislain perusteella. Komisario Jaakko Aurala sanoo, että vain RAY:lla on oikeus rahavoittoja antavien koneiden ylläpitoon. Asia etenee nyt poliisitutkintaan ja sen jälkeen jälleen syyttäjän harkintaan.

Rovaniemen kihlakunnansyyttäjä päätti vasta äskettäin, ettei Läärää syytetä arpajaisrikoksesta näytön puuttuessa. Taustalla oli vastaavan automaatin käyttöönotto. Läärä korostaa, että yhtiö toivoi takavarikkoa, koska näin saatiin selkeä näyttö toiminnan estämisestä myöhempiä korvausvaateita varten. EY:n tuomioistuin pohtii parhaillaan ennakkoratkaisua asiasta Vaasan hovioikeuden pyynnöstä. Läärä uskoo, että päätös on lopulta yhtiölle myönteinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.