Mainos

Rovaniemen kunnallispoliitikkoa epäillään lahjuksen otosta kelkkatehdasjutussa

Vaalirahakohu paisui jälleen tänään, kun keskusrikospoliisi ilmoitti epäilevänsä Rovaniemen kaupunginhallituksen entistä puheenjohtajaa Ari Ruotsalaista (kesk.) virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen ottamisesta. Nyt Ruotsalainen on kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Rikosepäilyt liittyvät vaalirahoittaja Nova Groupin Kuntien eläkevakuutukselle Kevalle myymän Rovaniemen kelkkatehtaan kaavoituskäsittelyyn 2007.

Poliisi epäilee, että tuolloin kaupunginhallitusta johtanut Ruotsalainen osallistui kelkkatehtaan kaavoituspäätöksen tekemiseen esteellisenä ja syyllistyi siten virka-asemansa väärinkäyttämiseen.

– Helsingin poliisi tutkii Nova Groupin talousrikosepäilyjä, ja tutkinnassa ilmeni tällainen asia, joka ilmoitettiin keskusrikospoliisille, tutkinnanjohtaja rikostarkastaja Erkki Rossi kertoo.

Ruotsalainen sanoo MTV3:n uutisille arvioineensa esteellisyytensä aikoinaan.

– Se on arvioitu silloin, ja annetaan poliisin tehdä työnsä rauhassa ja arvioida se asia, Ruotsalainen sanoo.

Poliisi epäilee, että Ruotsalainen sai yhdistysten kautta henkilökohtaista vaalitukea Nova Kiinteistökehitykseltä, joka oli osallisena kaavoituskäsittelyssä. Vaalirahoittajayhdistys Kehittyvien maakuntien Suomi on jo aiemmin ilmoittanut antaneensa Ruotsalaiselle tukea kymmenentuhatta euroa.

– Tässä on kyse väliyhdistyksistä. Niitä on useampia kuin Kehittyvien maakuntien Suomi, mutta en voi tässä vaiheessa mennä yksityiskohtiin, Rossi sanoo.

Ruotsalainen ei suostunut kertomaan MTV3:n uutisille, miltä yhdistyksiltä hän on saanut rahaa.

– Annetaan poliisien tehdä työnsä rauhassa, Ruotsalainen sanoi ja kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Vaalituki saattoi poliisin mukaan vaikuttaa siihen, että Ruotsalainen osallistui kaavoitusasian käsittelyyn esteellisyydestä huolimatta. Siksi poliisi epäilee häntä myös lahjuksen ottamisesta.

Lue myös:

(6.6.2009)

(10.7.2009)

(2.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.