Mainos

Rovaniemen hovioikeus lievensi seksuaalirikostuomion ehdolliseksi

Tapaus sattui Levillä vuoden 2005 joulukuussa. Mies kertoi oikeudessa, että tapahtumat ryöstäytyivät käsistä humalan ja mustasukkaisuuden vuoksi.

Rovaniemen hovioikeus on lieventänyt ensikertalaisena tuomitun muoniolaismiehen seksuaalirikostuomion ehdolliseksi.

Muoniolaismies pakotti 17-vuotiaan tytön väkivaltaisesti suuseksiin tytön ystävien nähden. Mies nöyryytti ja pahoinpiteli tyttöä lyömällä ja potkimalla tätä päähän. Lisäksi mies muun muassa pakotti uhrinsa viiltelemään itseään hedelmäveitsellä käsivarteen.

Tapaus sattui Levillä mökillä joulukuussa 2005. Oikeudessa mies kertoi, että tapahtumat ryöstäytyivät käsistä mustasukkaisuuden ja humalatilan takia.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan, mutta hovioikeus lievensi tuomion samanmittaiseksi ehdolliseksi vankeudeksi. Lisäksi mies joutuu suorittamaan 40 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hovioikeus piti tekoa ihmisarvoa alentavana, mutta perusteli päätöstä tekijän ensikertalaisuudella.

Tuomion lisäksi hovioikeudessa alenivat uhrille maksettavat korvaussummat. Lapin käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan tytölle 2000 euroa kivusta ja särystä sekä 4000 euroa henkisestä kärsimyksestä. Hovioikeuden mukaan 1000 euroa kivusta ja särystä sekä 2500 henkisistä kärsimyksistä on käypä korvaus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.