Mainos

Rovaniemelle nousee valtavan kokoinen lumi- ja jäärakennelma: Muumilumilinnan rakennustyöt alkoivat Joulupukin Pajakylässä – "Leuto alkutalvi toi stressiä"

0:34

Rovaniemelle nousee tänä talvena ensimmäinen Muumilumilinna. Kokoa sillä on yli 10 000 neliömetriä ja se tarjoaa nähtävyyksiä ja aktiviteettia sekä turisteille, että lapsiperheille.

Katso videolta, kuinka jättimäisen lumilinnan rakennustyöt alkoivat Rovaniemellä.

Moomin Snowcastle Snow and Ice Sculpture Exhibitionin rakennustyöt ovat alkaneet aivan Joulupukin Pajakylän kupeessa Rovaniemellä.

Ensimmäistä kertaa toteutumassa oleva linna ei kuitenkaan saanut täysin pehmeää aloitusta poikkeuksellisen lämpimän alkutalven vuoksi.

– Tässä on kyllä stressiä piisannut lämpimien säiden kanssa. Lumilinnat tarvitsevat tekolunta, sillä luonnonlumi on liian kevyttä. Tekolumen tuottaminen lämpimällä ei kuitenkaan oikein onnistu. Meidän on pitänyt hankkia lisää kalustoa ja pitää lumitykkejä päällä leudollakin säällä, kommentoi linnan rakennuttavan Gemette Oy:n osakas Mikko Kosonen

Linnan rakentaminen on säästä huolimatta pysynyt aikataulussa ja uuden turistikohteen on tarkoitus avata ovensa 20. joulukuuta.

Muumilumilinnasta kaavaillaan talven ihmemaata

Suuri linnake kätkee sisäänsä paljon eri nähtävyyksiä ja aktiviteettia turisteille ja lapsiperheille. Linnasta löytyy esimerkiksi kaksi viisimetristä Muumitaloa, joista toinen on tehty lumesta ja toinen jäästä.

Muumitalon lisäksi linnakkeeseen on suunniteltu useita lumi- ja jääveistoksia, kahvilaa, liukumäkiä ja lumilabyrinttia.

Lumilinna tarjoaa vierailijoille myös lumikelkkailua, lumiveistoskoulua ja alueelta löytyy myös huskyja. Koko linnaketta ympäröi korkeat lumimuurit ja sisääntuloportti.

– Haluamme, että lumilinna olisi talven ihmemaa, kuvaili Kosonen.

"Olemme suunnitelleet ympärivuotista lumilinnaa"

Muumilumilinna päätettiin rakentaa ensisijaisesti Rovaniemellä vieraileville sadoille tuhansille turisteille.

– Turistien joukossa erityisesti aasialaiset ovat osoittautuneet erittäin innokkaiksi Muumifaneiksi, kertoi Kosonen.

Kosonen on jo aiempina vuosina ollut Rovaniemellä mukana eri toimissa matkailun parissa. Lumilinna oli miehelle ja hänen vaimolleen vain uusi projekti tälle vuodelle. Idea lumilinnasta tuli mieleen aivan yllättäen.

– Muut lumilinnat sijaitsivat sen verran kaukana, joten ajattelimme, että olisi hienoa tehdä tänne sellainen. 

Lämpimät säät ja alkuvaikeudet eivät säikäyttäneet Kososta, sillä hän aikoo ehdottomasti toteuttaa Muumilumilinnan myös ensi vuonna. Kosonen on myös keskustellut sijoittajien kanssa mahdollisesta ympärivuotisesta lumilinnasta.

Muumilumilinnan ensimmäisen vuoden kustannukset maksoivat miljoona euroa. Lumilinnassa on mukana myös kiinalaisia osakkaita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja