Mainos

Rovaniemellä tutkitaan Nova Groupin tonttikaupat

Rovaniemen kaupunki on päättänyt selvittää kiistellyt Nova Groupin tonttikaupat. Tapausta on käsitelty tänään Rovaniemen kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus päätti siirtää asian tarkastuslautakunnan tutkittavaksi.

Tapaus liittyy viime aikojen keskusteluun eduskuntavaalirahoituksesta. Keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola oli viime syksynä mukana Rovaniemen kaupunginvaltuustossa päättämässä asemakaavamuutoksesta, joka mahdollisti moottorikelkkatehtaan tontin myynnin Nova Groupille ja Nova Kiinteistökehitykselle.

Kontiolalla oli tilinkäyttöoikeudet Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksessä, jonka suuri rahoittaja Nova Group on ollut. Yhdistys tuki kymmeniä kansanedustajaehdokkaita.

Valtuustossa asiasta oli päättämässä myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruotsalainen (kesk). Hän ei jäävännyt itseään päätöksenteosta, vaikka oli saanut vaalirahaa KMS-yhdistykseltä, jonka tiliin Kontiolalla oli käyttöoikeus.

Ruotsalaiselta odotetaan nyt selvitystä osuudestaan asiaan. Hän itse on aiemmin perustellut toimiaan sanomalla, ettei tiennyt Nova Groupin olleen hänelle vaalirahaa antaneen yhdistyksen takana.

Myös poliisi on ottanut tonttikaupat selvitykseen. Toistaiseksi asiassa ei kuitenkaan ole aloitettu rikostutkintaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.