Mainos

Rovaniemellä järjestetään mielenosoitus lentoharjoitusta vastaan – "lisää sotilaallista jännitystä ja häiritsee herkkää luontoa"

Suomen Rauhanpuolustajat aikoo järjestää kuun loppupuolella kaksi mielenosoitusta ja seminaarin, joilla vastustetaan suurta monikansallista lentosotaharjoitusta.

Järjestön mukaan Arctic Challenge 2017 - niminen harjoitus muun muassa lisää sotilaallista jännitystä pohjoisella alueella sekä häiritsee Lapin herkkää luontoa. Järjestön mukaan harjoitus pidetään porojen vasomisaikaan.

Lentosotaharjoitus alkaa toukokuun 22. päivä, ja se jatkuu kesäkuun 2. päivään saakka. Harjoitus järjestetään yhteistyössä Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien kesken.

Paliskuntain yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Knuutin mukaan lentomelun haitallisesta vaikutuksesta porojen vasomiseen ei ole tutkittua eikä liiemmin suullistakaan perimätietoa tai todisteita.

- Vasomisaika on pääsääntöisesti jo ohi touko- kesäkuun vaihteeseen mennessä, hän kertoo MTV Uutisille.

Lisäksi Knuuti muistuttaa, että suihkukoneet lentävät yleensä melko korkealla, vaikka ääni yltääkin toisinaan maahan asti.

Suomessa lentoharjoituksen päätukikohta on Rovaniemi. Ilmavoimien mukaan Arctic Challenge 2017 -harjoitukseen osallistuu yli 100 ilma-alusta 11 maan asevoimista.

Harjoituksessa on mukana esimerkiksi monitoimihävittäjiä, kuljetuskoneita ja helikoptereita. Mukana on joukkoja ja kalustoa muun muassa Yhdysvalloista, Kanadasta, Ranskasta ja Britanniasta.

Joukot harjoittelevat Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.