Mainos

Rovaniemellä ankarin verotus

Suomen maakuntien suurimmista kaupungeista eniten veroa maksetaan Rovaniemellä ja vähiten Helsingissä, kertoo Veronmaksajien keskusliiton selvitys.

Veronmaksajien keskusliiton tutkimus on vertaillut Manner-Suomen 19 maakunnan ja niiden tärkeimpien kaupunkien kunnallisia veroja. Korkeimpia kunnallis- , kirkollis- ja kiinteistöveroja maksetaan Rovaniemellä, missä palkansaajaperhe maksaa veroja 10 309 euroa vuodessa. Seuraavaksi kalliimpia kaupunkeja ovat Kokkola, Seinäjoki ja Kajaani.

Helsingissä sitävastoin kunnallisverot ovat alhaisimmat; helsinkiläisperheen kunnalliset verot ovat tänä vuonna yhteensä 9238 euroa. Ero muuhun maahan on kuitenkin supistunut parin viime vuoden aikana. Helsingin lisäksi vähiten veroa maksetaan Turussa, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa ja Oulussa.

Tutkimuksessa vertailtiin myös keskituloisen palkansaajan maksamien kunnallisverojen tasoa eri maakunnissa. Korkeimmat luvut saatiin Keski-Pohjanmaalta ja alhaisimmat Uudeltamaalta. Kun kaikki tuloverot lasketaan yhteen, ovat kalleimmat kunnat Suomessa Pelkosenniemi ja Savukoski. Edullisinta on Kauniaisissa, Maskussa, Naantalissa ja Salossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.