Mainos

Rovajärven maastopalo hallinnassa

Puolustusvoimien ampuma-alueella olevat kranaatit saattavat räjähtää alueella riehuvan maastopalon vuoksi. Palon leviämisvaaraa ei kuitenkaan enää ole.

Sodankylässä Rovajärven harjoitus- ja ampuma-alueella eilen illalla syttyneen maastopalon on annettu palaa rauhassa. Alueella ei pelastusviranomaisten mukaan ole vaaraa siitä, että palo lähtisi voimakkaasti leviämään.

Rovajärvellä on palanut 4-5 hehtaarin suuruinen alue. Iltapäivällä lennetyllä valvontalennolla havaittiin, että palo oli hieman levinnyt tuulen käännyttyä itään. Sodankylässä Rovajärven koeampuma-alueella palaa maastoa.

- Alueella ei ole akuuttia vaaraa palon leviämisestä. Palo on saattanut hieman levitä tuulen käännyttyä itään, mutta sammutustöihin emme vielä ole päättänyt ryhtyä, aluepäällikkö Markku Lehtinen Sodankylän pelastuslaitokselta kertoo.

Palo sijaitsee aidatulla alueella, jonne ei turvamääräysten mukaan saa räjähdysvaaran takia mennä. Iltapäivän aikaan paloalueelta kuului neljä pamausta, jotka Lehtisen mukaan voimakkuudeltaan vastasivat kiväärin laukauksia.

Mikäli palo lähtee leviämään, voidaan sitä sammuttaa ainoastaan ilmasta käsin. Räjähdysvaaran takia sammutustöissä saa käyttää ainoastaan puolustusvoimien helikopteria. Lehtisen mukaan Utissa Valkealassa on helikopteri valmiudessa mahdollisen hälytyksen varalla. Helikopteri saadaan Rovaniemelle viimeistään viiden tunnin kuluttua hälytyksestä.

Pelastusviranomaiset saivat ilmoituksen maastopalosta eilen iltakuuden jälkeen. Syttymissyystä ei ole varmuutta, mutta on mahdollista että palo on syttynyt itsestään räjähteistä. Alueella on vuosikymmeniä kestäneiden kovapanosammuntojen seurauksena räjähtämättömiä kranaatteja.

Rovajärvi on puolustusvoimien pääampuma-alue, jossa järjestetään kovapanosammuntoja keskimäärin 130 vuorokautta vuodessa. Sen pinta-ala on noin 1100 neliökilometriä, josta maalialuetta on kolmannes. Kooltaan alue on läntisen Euroopan suurimpia yhtenäisiä ampuma-alueita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.